Nema veze između vakcine za male boginje i autizma! IMUNOLOG IZ KLINIKE U TIRŠOVOJ IZNEO TVRDNJU!
Srđa Janković, imunolog univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, Foto: Dragana Udovičić

potvrdio!

Nema veze između vakcine za male boginje i autizma! IMUNOLOG IZ KLINIKE U TIRŠOVOJ IZNEO TVRDNJU!

- Iz opravdanih razloga smatramo da je za zdravlje dece presudno da prime tu vakcinu. Nema veze između MMR vakcine i autizma – naglasio je Janković

Objavljeno:

Srđa Janković, imunolog univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, naglasio je da ne postoji veći rizik od autizma kod vakcinisane dece.

Moje kolege i ja radimo najsloženije moguće intervencije, dijagnostikujemo i najkomplikovanija oboljenja, lečimo decu, trudimo se da svakom detetu obezbedimo sve što je potrebno da bi bilo zdravo. Zgrada jeste stara, ponosimo se njom, ali to ne znači da ne treba ići dalje. Danas je napravljen možda presudan korak – rekao je imunolog Srđa Janković, povodom početka priprema za izgradnju klinike Tiršova 2.

Na upozorenje da se povećava broj obolelih od malih boginja Janković je rekao da epidemija traje i da zabunu stvara pravna terminologija gde je epidemija nešto što se proglašava kao vrsta posebnog stanja, koje zahteva posebne mere.

- Ono što je važnije od jezičkog pitanja je to šta činimo, a vakcinacija je najzbnačajnija – istakao je Janković.

On je zamolio roditelje dece koja, bez medicinskog razloga nisu primila MMR vakcinu da još jednom razmisle o toj odluci.

- Iz opravdanih razloga smatramo da je za zdravlje dece presudno da prime tu vakcinu. Nema veze između MMR vakcine i autizma – naglasio je Janković.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.