BAKA IZ RESNIKA OSTAJALA BEZ PENZIJE MESECIMA: Poštari imaju NOVU PREVARU, penzioneri nemoćni i uplašeni!
Poštar sa kovertama, Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

bruka!

BAKA IZ RESNIKA OSTAJALA BEZ PENZIJE MESECIMA: Poštari imaju NOVU PREVARU, penzioneri nemoćni i uplašeni!

Sramotno ponašanje radnika!

Objavljeno: 21:47h
Milica Božinović

Na adresu naše redakcije stiglo je pismo unuke starije gospođe iz beogradskog naselja Resnik koja je, kako je navedeno, više puta do sad ostala bez penzije, i to zbog poštara!

Kako objašnjava naša sagovornica, njena baka često ne boravi u Srbiji, već kod sina, a penziju tih meseci prosto ne dobija.

- Već nekoliko puta sam išla do bakine zgrade da uzmem njenu penziju od komšinice koja ima ovlašćenje, ali svaki put kada sam otišla ona mi je rekla da poštar nije hteo da joj ostavi penziju, jer je navodno "on čuva". Kasnije sam saznala da taj isti poštar, uzme penziju moje baka i potroši je, pa nadoknadi od svoje plate mesec ili dva kasnije - priča naša sagovrnica i dodaje da ovo nije prvi put i da njena baka nije jedina koja se susrela sa ovom situacijom.

Naime, poštar je novčane isplate upućene korisnicima penzija zadržavao za sebe, dok je naloge za isplatu potpisivao u ime korisnika penzija.

- Na kraju baka dobije penziju, ali uvek sa mesec ili dva zakašnjenja. Baka se plašila da ga prijavi zbog toga što često nije u Beogradu i jer se plaši da joj on ne napakosti zbog toga.

Zloupotrebe sve češće
Zloupotrebe sve češćefoto: Nebojša Mandić

Ono što je još interesantnije, jeste to što je većina prevarenih rešila da poštara ne prijavi, jer ga poznaju godinama, a prema rečima naše sagovornice on je to koristio, a onda nalazio i nove načine kako bi isplate zadražao za sebe.

- Bakina komšinica mi je rekla da je njoj u više navrata rekao da penzije nisu uplaćene i da zbog toga nema isplate. A onda bi nakon dve, tri nedelje došao i dao penziju kao da ništa nije bilo.

Prema rečima naše sagovornice, pomenuti poštar je često znao i sam sebe da časti.

- Nekoliko puta sam čula od bake da joj umesto celog iznosa da onaj veći, a "siću" zadrži za sebe. Ako je polovina penzije 19.600 dinara, on 600 uzme i ni ne pita.

Slučaj ove gospođe iz Resnika nije usamljen. Naime, poslednjih godina nekoliko radnika pošte sankcionisano je zbog istog ili sličnog postupka.

Korisnici penzije bi trebalo da bilo kakvu zloupotrebu prijave najbližoj pošti.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.