LJUDI, POMOZIMO OVOM ANĐELU! Malena Una se bori sa opakom bolešću, vaše malo je njeno sve!
Malena Una je bolesna i potrebna joj je pomoć svih dobrih ljudi, Foto: Facebook / Violeta Bihorac Ex Milosavljevic

MALI ANĐEO

LJUDI, POMOZIMO OVOM ANĐELU! Malena Una se bori sa opakom bolešću, vaše malo je njeno sve!

Dovoljno je da samo pošaljete SMS 174 na 3030

Objavljeno:

Una Bihorac ima samo četri godine, a već prvog dana kada je rođena susrela se zdravstvenim problemima sa kojima se bori i dan danas.

- Prvi dan nakon rođenja je hitno prebačena u Kragujevac jer je dobila je sepsu. Tu je bilo kritično. Na samom rođenju ustanovili su joj srčanu manu, i poslali nas za Beograd na dalja ispitivanja - kaže Unina majka Violeta i objašnjava da pored srčanih problema devojčica ima ustanovljenu atogripozu, kao i probleme sa govorom i sluhom:

- Trenutno čekamo na operaciju srčane mane koju ima, ali lekari u Beogradu na poslednjem pregledu rekli su nam da mora hitno na terapije u Slovačku jer joj je stanje kičme kritično. Rekli su nam da će ona imati sve veće probleme i da će se deformiteti

Naime, Una prema rečima njene mame u donjem lumbalnom delu kičme ima skoliozu 100 odsto, zbog čega je ranije išla na terapije u Slovačku. Kako je za jedan odlazak na to lečenje potrebno oko 3.000 evra, porodica Bihorac nije imala novca za dalje lečenje male Une.

- Prošle godine našli smo privatnu kliniku u Novom Sadu gde smo je vodili, ali te terapije nisu iste kao one u Slovačkoj i ne odgovaraju njenom stanju. Lekari su nam na poslednjem pregledu rekli kako joj je karlica loše postavljena i da mora pod hitno na terapije u inostranstvo inače će joj stanje biti pogoršano, a deformiteti na njenom telu postaće sve vidljiviji – priča majka Violeta i dodaje da je Uni potrebno da na svaka dva do tri meseca ide na terapije u Slovačku.

Iako ima velike zdravstvene probleme i još uvek ne govori i teško hoda mala Una je pravi borac.

- Ona se najbolje, od svih nosi sa celom situacijom – ustane, padne, ustane, ali nikad ne odustaje. Ona vuče najviše, pa prosto mi ne možemo da odustanemo. Na poslednjoj kontroli u Beogradu, doktori nisu mogli da veruju da ona ipak pravi korake, iako nikada nisu verovali da će uspeti da prohoda.

- Una se bori, daje sve od sebe, a mi ne možemo da odustanemo zbog nje – kaže njena mama.

Za odlazak na terapiju u Slovačku Uni je potrebno 3.000 evra. Svako ko je zainteresovan da pomogne porodici Bihorac da Unu odvede na lečenje može to učiniti uplatom na račun: 160-449049-65 ili slanjem SMS poruke 174 na 3030.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.