ŠABAC JE GRAD ZNANJA: 3,6 miliona za najbolje studente
Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta sa gradonačelnikom Šabca, Foto: Promo

Studenti za primer!

ŠABAC JE GRAD ZNANJA: 3,6 miliona za najbolje studente

Ako postoji grad u Srbiji koji ceni znanje, onda je to Šabac. Važno je da promovišemo mlade, vredne i obrazovane ljude, i da im pokažemo da se njihov trud isplati i da će živeti dobro bilo gde.

Objavljeno: 11:53h

Studenti iz Šapca sa najboljim prosekom, kao i studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja danas su sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem potpisali ugovor o godišnjem stipendiranju. Šabac je opredelio 3,6 miliona dinara u budžetu za stipendije.

Šabac stipendira 21 studenta sa najboljim prosekom i tri studenta čija su buduća zanimanja procenjena kao deficitarna u Šapcu. Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta Milica Ranković, jedna je od 24 najboljih koji su danas potpisali ugovor. -Zahvaljujući stipendiji platila sam terensku nastavu, što je veliko olakšanje mojim roditeljima. Iskoristiću novac za dalje usavršavanje i učenje stranih jezika. Stipendija je potvrda da se znanje i rad isplate, zadovoljna je Milica Ranković.

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta iz Šapca
Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta iz Šapcafoto: Promo

Mnogi studenti iskorištiće stipendije za dalje usavršavanje, a većina ima želju da se vrati u Šabac i svojim znanjem doprinese razvoju grada.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručio je studentima na svečanom prijemu u Gradskoj kući da je želja Grada da se što više mladih vrati u Šabac i dobije posao.

-Ako postoji grad u Srbiji koji ceni znanje, onda je to Šabac. Važno je da promovišemo mlade, vredne i obrazovane ljude, i da im pokažemo da se njihov trud isplati i da će živeti dobro bilo gde. Mi bismo voleli da to bude Šabac i želimo da im ponudimo najbolje moguće uslove za život i rad. O tome razgovaramo sa firmama iz Šapca, u želji da mladi i obrazovani dobiju priliku da se zaposle u svom gradu jer su oni budućnost Šapca, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Za najuspešnije đake i studente, podsticaj talentovanim učenicima i usavršavanje nastavnika radi kvalitetnije nastave, Grad Šabac godišnje uloži više od osam miliona dinara. Stipendiranje studenata je dugogodišnja praksa Šapca, a od 2009. godine odvija se po novom pravilniku.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.