OVO JE PORODILJA SABRINA IZ NIŠA PREMINULA OD MORBILA! Porodica tvrdi da je pogrešno lečena (FOTO)
Porodilja koja je preminula od morbila, Foto: Kurir.rs

horor

OVO JE PORODILJA SABRINA IZ NIŠA PREMINULA OD MORBILA! Porodica tvrdi da je pogrešno lečena (FOTO)

Sabrinina jednoipomesečna devojčica, kako kažu lekari, zasad nije životno ugrožena.

Objavljeno: 09:53h

Kad smo otišli na Infektivnu kliniku, lekar nam je kazao: „Šta ste čekali, žena je u kritičnom stanju“, priča Marina Ćerimović, svekrva preminule Sabrine Marković.

- Moja snaha je nedelju dana pogrešno lečena, lekar joj je dijagnostikovao alergiju, a imala je boginje. Da je odmah upućena u bolnicu, mogla je da bude spasena - tvrdi Marina Ćerimović, svekrva 21-godišnje Sabrine Marković, koja je u ponedeljak preminula na niškoj Infektivnoj klinici od upale pluća, kao komplikacije malih boginja.

Nesrećna žena porodila se početkom decembra i rodila devojčicu, koja je takođe obolela od ove zarazne bolesti, zbog čega je zbrinuta na Dečjoj internoj klinici. Sabrina je iza sebe ostavila još jedno dete. Očajna svekrva kaže da niko nije sumnjao da je Sabrina obolela od boginja, sve dok joj se nisu pojavile ospe.

Beba zaražena dojenjem

- Pre petnaestak dana počela je da kašlje i dobila je visoku temperaturu. Odmah je otišla kod lekara u obližnju ambulantu, gde su joj prepisali injekcije. Posle pet dana po telu su joj se pojavile ospe, opet je otišla kod doktora, ali oni su joj kazali da je dobila alergiju. Meni je to bilo sumnjivo i insistirala sam da joj se da uput za bolnicu. Kad smo otišli na Infektivnu kliniku, lekar nam je kazao: „Šta ste čekali, žena je u kritičnom stanju“ - priča Marina.

Ona strahuje za zdravlje svog tek rođenog unučeta, s obzirom na to da je tešku bolest dobilo u najranijem uzrastu.

- Beba je dobila boginje preko mleka, jer ju je snaha dojila. Kazali su nam da nije u životnoj opasnosti, ali se svi mnogo plašimo za nju posle ovog što se desilo sa Sabrinom. Tražimo da, ukoliko ovde ne može da joj se pomogne, dete što pre bude upućeno u Beograd na dalje lečenje - naglašava zabrinuta žena.

Sabrinina jednoipomesečna devojčica, kako kažu lekari, zasad nije životno ugrožena.

- Dete ima težak oblik morbila, dijagnostikovana mu je i upala pluća, ali zasad je stabilno. Prima punu terapiju - saopštila je Emilija Golubović, direktorka Dečje interne klinike.

Iz Zavoda za medicinu rada, u čijem je sastavu ambulanta u kojoj se Sabrina lečila, nisu želeli da komentarišu optužbe njene rodbine.

Upala mozga

„Podaci o zdravstvenom stanju pacijenata predstavljaju naročito osetljive podatke o ličnosti pacijenta, pa se oni mogu dati samo na zahtev suda ili porodice“, navodi se u saopštenju ove ustanove, čije osoblje izražava najdublje saučešće zbog smrti porodilje.

U Nišu je na bolničkom lečenju sa sumnjom na morbile 18 ljudi, od kojih osmoro dece. Jedan 37-godišnji muškarac ima upalu mozga kao komplikaciju boginja. Niko nije životno ugrožen.

Sabrina Marković sahranjena je juče u prisustvu mnogobrojnih prijatelja i rodbine.

Bonus video:

TITO NIJE JEDINI IMAO SVOG PSA REKSA ! Ima ga i bračni par iz Kenije!

(Espreso.co.rs/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.