AMERIKANAC UPOREDIO BEOGRAD I ZAGREB, HRVATI ĆE POLUDETI: Nemaju menjačnice, kladionice, sve je pusto! (VIDEO)
Foto: Printscreen

neobično poređenje

AMERIKANAC UPOREDIO BEOGRAD I ZAGREB, HRVATI ĆE POLUDETI: Nemaju menjačnice, kladionice, sve je pusto! (VIDEO)

U Zagrebu ne možete da nađete menjačnicu, dok u Beogradu o tome ne morate da brinete jer ih imate po tri u svakom bloku, priča ovaj Amerikanac

Objavljeno:

Čarls Kater, Amerikanac koji je odrastao u Ilinoisu i 2010. se preselio u Beograd jer se u taj grad zaljubio, objavio je pre par dana novi video na svom Jutjub kanalu na kojem je uporedio hrvatsku i srpsku prestonicu.

- Lepo sam se proveo u Zagrebu, baš je lep grad. Primetio sam razlike u jeziku, u Beogradu kad jedu kažu “prijatno”, a u Zagrebu “dobar tek”, u Srbiji “izvini”, ovde u Hrvatskoj “oprosti”. Umesto “zdravo”, kažu “bok”, ima mnogo malih čudnih razlika. Druga stvar je što u Zagrebu ne možete da nađete menjačnicu, dok u Beogradu o tome ne morate da brinete jer ih imate po tri u svakom bloku, svuda ih ima. Takođe, u Zagrebu nema kladionica kao u Beogradu, a nema ni toliko kineskih radnji. Što mi se ne sviđa, ja baš volim da idem u kineske radnje - priča ovaj Amerikanac i kaže da tokom boravka u Zagrebu nije čuo nijedan negativan komentar zbog toga što živi u Beogradu.

foto: Printscreen

- Govore mi ljudi, posebno oni mlađi, da će sa godinama biti sve manje problema na relaciji dve zemlje. Kažu mi “pa mi volimo iste filmove, istu muziku - to mi je baš pozitivan utisak.

Čarls je dobro upoznao i noćni život Zagreba. Baš kao i Beograda.

- Izašli smo u Zagrebu u 21.30 napolje i nije bilo ljudi na ulicama. Sve pusto, kafići uglavnom prazni, a u Beogradu i drugim gradovima je krcato sve do dva-tri ujutro!

Bonus video:

Vesti Nihad Memeledžija kuvar i sportista 00:00:00 | 00:00:00

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.