NOVINARSKO UDRUŽENJE PONUDILO DOKAZE! Banke diskriminišu medije, novinare i pojedine građane!
UNS je Zaštitniku građana poslalo dokaze o diskriminaciji, Foto: Stefan Jokić

ko je odgovaran za ovU PRAKSU?

NOVINARSKO UDRUŽENJE PONUDILO DOKAZE! Banke diskriminišu medije, novinare i pojedine građane!

Poslovne banke ne poštuju zakonsku obavezu prilikom odobravanja kredita

Objavljeno:

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Narodnu banku Srbije (NBS) da utvrdi ko je odgovoran za to što poslovne banke diskriminišu novinare, medije i udruženja građana i ne dozvoli takvu praksu.

Reagujući na tvrdnje NBS da nije zabranila bankama da daju kredite medijima, UNS centralnoj banci, nudi da dostavi činjenice koje nedvosmisleno potvrđuju da veliki broj banaka diskriminiše medije, novinare i civilni sektor.

Narodna banka Srbije
Narodna banka Srbijefoto: Stefan Jokić

Novinarsko udruženje tvrdi da ima dokaze da pojedine poslovne banke ne poštuju zakonsku obavezu da se prilikom odobravanja kredita isključivo rukovode finansijskim stanjem pravnog lica, kreditnom sposobnošću fizičkog lica, kao i vrednošću i pravnom sigurnošću njegove kreditne zaštite.

Zbog toga UNS poziva NBS da proveri poslovanje makar onih banaka za koje je Udruženje utvrdilo da bez zakonskog osnova ne odobravaju kredite novinarima, medijima i udruženjima građana.

Povodom tog problema UNS je Zaštitniku građana u decembru poslalo dokaze o diskriminaciji, ali on još uvek nije zvanično odgovorio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.