ISTRAGA O OLIVEROVOM UBISTVU IDE U POGREŠNOM PRAVCU! Automobil je pogrešan trag, treba da zavara ključne stvari!
Foto: Reuters / Đorđe Kojadinović, Marina Lopičić

drecun o istrazi ubistva ivanovića

ISTRAGA O OLIVEROVOM UBISTVU IDE U POGREŠNOM PRAVCU! Automobil je pogrešan trag, treba da zavara ključne stvari!

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da je automobil pronađen blizu mesta ubistva Olivera Ivanovića pogrešan trag

Objavljeno: 12:28h

Kako kaže Drecun, to treba da zavara dok odgovorni ne sakriju ključne stvari.

Prema njegovim rečima, istragu možda treba usmeriti prema Kadriju Vesiljiju i Ramušu Haradinaju, koji su odmah odbili da se srpski organi uključe u istragu, dok je, kako kaže, Hašim Tači u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem izrazio spremnost da se naši organi uključe.

- Da li možda istragu treba usmeriti prema Veseljiju i Haradinaju, ne kao organizatorima, ali kao nekima koji hoće da sakriju šta se desilo i da istragu usmere u pogrešnom pravcu - smatra Drecun. - Ovo ubistvo je urađeno profesionalno. Nema tragova, čak i kamere koje su snimale, snimile su izvršioce pod maskama, ostavljen je samo jedan pogrešan trag, koji treba da nas zavara dok oni ne sakriju ključne stvari, a taj pogrešan trag je automobil - smatra Drecun.

Automobil je pogrešan trag
Automobil je pogrešan tragfoto: Fonet

Kaže da imajući u vidu izveštaj Stejt Departmenta, koji je nekoliko dana pre ubistva Ivanovića izdao saopštenje svojim turistima o mogućim nemirima na Severu Kosova, dodaje da ako Vašington zaista želi da doprinese rasvetljavanju ubistva, ne mora da nudi pomoć FBI, već da Beogradu da obaveštajna saznanja na osnovu kojih je napravljena procena Stejt Departmenta. - Napravljena procena Stejt Departmenta možda može dovesti do onih koji su ubili Olivera Ivanovića - ističe Drecun. Navodi da bi Srbija mogla tražiti i od Londona njihova saznanja, i podseća da je poslednjih meseci primećeno pojačano prisustvo Britanske specijalne službe posebno na Severu Kosova.

Ivanović je ubijen ispred svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici
Ivanović je ubijen ispred svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovicifoto: Vladimir Sporčić

- Njihovo pojačno delovanje znači da su došli do nekih informacija, koje bi možda dovele do ovog zločina - kaže Drecun. Kako je istakao, Srbija bi mogla informacije o izršiocu i naroučiocu dobiti s jedne strane od Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja i Šika, sa druge strane od Britanije i Amerike, a sa treće strane, za koju kaže često zaboravaljamo, od Albanije i Edija Rame. - Oni bi možda mogli da nas dovedu do informacija o izvršiocu i naručiocu. Pitanje je da li ove tri strane imaju interes da dostave informacije, pretpostavljam da ne. Biće teško bez obaveštajnih informacija rasvetliti ubistvo, jer tragova gotovo da nema - zaključuje Drecun. Podsetimo, policija Kosova tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen Oliver Ivanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.