BALAŠEVIĆ URNISAO STANKOVIĆA! Ono što mu je uradio, pamtiće do kraja života! (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

au!

BALAŠEVIĆ URNISAO STANKOVIĆA! Ono što mu je uradio, pamtiće do kraja života! (VIDEO)

Pored ostalih pitanja, postavljeno mu je i pitanje koga bi voleo da ugosti u emisiji a da taj nikako neće da mu bude gost..

Objavljeno: 21:39h

Novinar i voditelj emisije na HRT "Nedeljom u 2", Aleksandar Stanković, dao je prvi intervju od kada je u novembru napadnut od strane hrvatskih ratnih veterana.

Njega su optužili zbog "povrede novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu".

Voditelj je rešio da podeli priču sa gledaocima, a tiče se kantautora Đorđa Balaševića.

Inače, protiv Stankovića je počela hajka nakon emisije koja je bila na programu 19. novembra, gde mu je gost bio Predrag Mišić Peđa, Srbin koji se borio u Vukovaru na hrvatskoj strani. U pomenutoj emisiji, novinar HRT pomenuo je termin "građanski rat" misleći na oružane sukobe na tlu Hrvatske.

Stanković je u intervjuu za kanal N1 objasnio da je pitanje bilo usmereno ka tome da je u ratu u Hrvatskoj bilo i elemenata građanskog rata. Udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica tražilo je suspenziju Stankovića, a njegova medijska kuća se ogradila od svog voditelja.

Stanković je za N1 ispričao i zbog čega je postavio pomenuto pitanje. Pored ostalih pitanja, postavljeno mu je i pitanje koga bi voleo da ugosti u emisiji a da taj nikako neće da mu bude gost.

Voditelj je odgovorio Đorđe Balašević i dao objašnjenje da je razgovarao sa pevačem o dolasku u emisiju, ali da do nje nije došlo.

- 2004. godina, HRT mi plaća auto i noćenje u Novom Sadu da samo odem do Balaševića i pokušam da dogovorim intervju s njim. Odlazim u Ulicu Jovana Cvijića, gde rastu druga deca, upoznajem se sa Balaševićem i Oliverom. Sve je fenomenalno, hoće da dođe, imponuje mu da ga zove neko sa HRT-a... To je bio septembar mesec. Ja odlazim sav srećan, nakon toga se čujemo još dvaput. Dvaput zove samoinicijativno Balašević da malo proćaskamo. Stiže 12. mesec kada on treba da gostuje. Zovem ga, ništa. On se ne javlja. Pišem mu neke ljubavne poruke, patetične, ponižavam se.... Ma ništa ne odgovara, nije ni došao.

Pogledjate video:

Pogledajte bonus video:

Espreso na trčanju sa addidas Runnersima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.