PITAM SE JE LI OVO MOJA SMRTNA PRESUDA? Samohranu majku iz Vranja obolelu od karcinoma ostavili na ulici
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

GDe ovo ima?

PITAM SE JE LI OVO MOJA SMRTNA PRESUDA? Samohranu majku iz Vranja obolelu od karcinoma ostavili na ulici

"Napominjem da sam i samohrana majka, suprug mi je umro, a ja sam i kao zdrava teško živela i izdržavala dva deteta, ali sam nekako živela. Pitam se da li je moj poslodavac meni doneo smrtnu presudu ovim otpuštanjem i da li mi je ovim uskraćeno pravo da se lečim i da živim"

Objavljeno:

Grad Vranje je, među 99 ostalih, odlučio da „racionaliziuje“; dakle ostavi bez posla i Miru Stojanović iz sela Ribince, iako je ona samohrana majka i boluje od karcinoma.

Stojanovićeva će se posle nove sistematizacije naći na ulici, pa se tim povodom obratila i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog ovog, kako je navela u dopisu, krajnje nehumanog postupka rukovodilaca Grada.

Ona je, kako je navedeno u dopisu, radnik Gradske uprave od 2008. godine, raspoređena na poslovima održavanja higijene, odnosno kao čistačica na neodređeno vreme.

foto: Vranjske

Februara 2017. godine Stojanovićevoj je otkriveno da boluje od karcinoma, lečenje je započeto operacijom, a onda su usledile hemioterapije i to lečenje traje još uvek.

- Donošenjem nove sistematizacije u Gradskoj upravi, izbrisana je između ostalog i Služba za održavanje higijene, pa ćemo se sve moje koleginice i ja bukvalno naći na ulici do kraja sledeće nedelje, odnosno, čim nam se uruče rešenja koja su već spremna – objašnjava Stojanovićeva u pismu Vučiću.

Da li, pita ona, u sistematizaciji Gradske uprave nije postojalo mesto na koje bi ona kao težak bolesnik koji je još uvek na bolovanju i koji se leči od karcinoma, mogla da bude raspoređena jer bi joj se samim tim omogućilo da živi.

- Napominjem da sam i samohrana majka, suprug mi je umro, a ja sam i kao zdrava teško živela i izdržavala dva deteta, ali sam nekako živela. Pitam se da li je moj poslodavac meni doneo smrtnu presudu ovim otpuštanjem i da li mi je ovim uskraćeno pravo da se lečim i da živim. Pitam Vas gde nam se izgubio moral, etika i humanost i kako da ja nastavim da živim. A pritom je toliko ljudi u međuvremenu našlo utočište pod krovom Gradske uprave, tako da je prosto nemoguće da nije bilo mesta za mene – zaključuje se u piismu.

Redakcija Vranjske je kontaktirala Miru Stojanović koja je još jednom potvrdila sve što je napisala i potpisala 12. januara 2018. godine.

Niko od rukovodilaca, kako kaže, nije razgovarao sa njom, sve do danas.

- Nakon dostavljenog dopisa Gradskoj upravi u Vranju i Kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, niko mene i moju situaciju nije uzeo u obzir. Danas, u utorak me pozvao načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović i rekao mi da će moj slučaj da sagleda. Kako i na koj način, ne znam. jer nije rekao – kaže u izjavi za Vranjske Mira Stojanović.

BONUS VIDEO:

In Memoriam Oliver Ivanović

(Espreso/Vranjske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.