LEKARI NA P(R)OPUSTU: IMAŠ 3 CISTE, za 6.000 DINARA možemo odmah da ih skinemo! Svedočenje ove devojke će vas ZABRINUTI!
Devojka je pregled "kupila" na popustu, Foto: Zorana Jevtić

kakvo smo to društvo?

LEKARI NA P(R)OPUSTU: IMAŠ 3 CISTE, za 6.000 DINARA možemo odmah da ih skinemo! Svedočenje ove devojke će vas ZABRINUTI!

V. R. je doživela veoma neprijatno iskustvo

Objavljeno:

Nekada su lekari bili institucija, i to u pravom smislu te reči! Kada smo imali neki zdravstveni problem, nismo morali da strepimo da li se iza saveta, preporuke ili terapije koje smo dobijali od stručnjaka za određenu oblast u medicini krije nešto, niti da li su ti specijalisti medicine prekršili Hipokratovu zakletvu. Međutim, sudeći po sve češćim propustima kako lekara, tako i drugih radnika zdravstvenih institucija, izgleda da je vreme "sigurnog i jakog zdravstva" ostalo negde zarobljeno u dalekoj prošlosti.

Redakciji "Espresa" javila se devojka koja je doživela veoma neprijatno iskustvo u privatnoj klinici "Gracia Medika" u Beogradu. Naime, V. R. je otišla na ginekološki pregled u ovu klinku, koji je prethodno "kupila" preko popusta, i za koji je izdvojila nešto oko 2.500 dinara. Kako kaže za "Espreso", ni slutila nije šta će je tamo dočekati.

- Videla sam na internetu da u klinici "Gracia Medika" postoje veoma povoljni pregledi, odnosno da za skoro svaki pregled daju velike popuste. Tako sam "kupila" ginekološki paket, i otišla na zakazani pregled. Doktor me je pregledao, i kada je završio pitao me je da li imam kod sebe 6.000 dinara. Ja sam se zbunila i nisam razumela zašto me to pita, a onda je on dodao da imam tri ciste i da ako želim odmah može da ih skine za 6.000 dinara. Bila sam u potpunom šoku, ne verujući šta slušam. Kakav je to način da se pacijentu u klinici kaže da ima neki zdravstveni problem, i kakva se poruka šalje na taj način - priča nam iznervirana V. R. i dodaje da je u bunilu rekla ne, i otišla iz klinike.

Posle par dana, kada se smirila i prihvatila da "ima zdravstveni problem" koji mora da reši, otišla je u drugu kliniku, takođe na pregled.

- To je tek bio šok. Lekar me je pregledao i rekao da sam "čista kao suza" i da nemam apsolutno nijedan problem. Nisam mogla da verujem, pa sam mu ispričala šta je bilo na prethodnom pregledu, i koliko mi je "pao kamen sa srca", toliko sam se iznervirala što je lekar iz prethodne klinike samo hteo da uzme dodatne pare od mene - rekla je V. R.

Međutim, ovo nije jedini slučaj. M. B. se suočila sa sličnim problemom, doduše ne na istom mestu.

Njoj je "otkriven" HPV virus, i doktorka koja je pregledala u Studentskoj poliklinici uputila je na svoju privatnu ordinaciju, u kojoj je ova intervencija koštala između 10 do 15 hiljada dinara.

- Posle tog pregleda otišla sam na još jedan pregled, takođe u državnu kliniku i ustanovljeno je da ovaj virus nemam. Mislim da je doktorka htela da "namesti sebi posao" u privatnoj klinici u kojoj takođe radi.

Pitali smo kliniku "Gracia Medika" da nam ispričaju svoju stranu priče i prokomentarišu spornu situaciju koja se desila V. R, međutim, do objavljivanja ovog teksta nisu odgovarali.

Bonus video:

PRUŽI RUKU: Podelili smo obrok beskućnicima u prestonici

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.