SILVANU SU POKUŠALI DA ISELE IZ STANA PO ČETVRTI PUT: Vrištala sam kad su ga prodali, sad samo gledam u kamere i ludim! (FOTO)
SILVANU MAURER POKUŠAVAJU DA ISELE IZ STANA, Foto: Filip Plavčić

OČAJNA!

SILVANU SU POKUŠALI DA ISELE IZ STANA PO ČETVRTI PUT: Vrištala sam kad su ga prodali, sad samo gledam u kamere i ludim! (FOTO)

Silvana dane provodi u strahu sedeći za stolom i gledajući u kameru za nadzor. Ustaje samo do toaleta ili kada spava što u poslednje vreme retko čini...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Porodica Maurer je po četvrti put pretrpela pakao jer su izvršitelji silom pokušavali da ih isele. Silvana Maurer (56) je uz pomoć komšija i "Združene Akcije" uspela da odbrani sopstveni stan u Ulici Bulevara Kralja Aleksandra 26.

Ipak, kako kaže, "strah joj se uvukao u kosti", i ne pamti kada je spavala bez lekova za smirenje.

SILVANA MAURER, LEKOVI
SILVANA MAURER, LEKOVIfoto: Filip Plavčić

Ne znam više koliko lekova pijem, bez njih mi nema sna, pijem i lekove za srce, a i štitna žlezda mi je stradala od stresa, priča Silvana za Espreso.

Stan na Bulevaru je izdavala, kako kaže sumnjivom stanaru koji je verovatno bio u dilu sa firmom koja je sprovela "krađu stana".

Pozadinu slučaja naime predstavlja prevara koja je započeta pre deset godina, i koja za posledicu može da ima izbacivanje porodice Maurer na ulicu.

Izvesna firma, verovatno prevarantska, iskoristila je činjenicu da vlasnica stana nije uknjižila svoje vlasništvo u katastar, pa je ukrala identitet prethodnog vlasnika i na to ime uzela hipoteku od jedne banke na taj stan.

SILVANA MAURER OČAJNA
SILVANA MAURER OČAJNAfoto: Filip Plavčić

Banka je posle nekog vremena pokrenula tužbu protiv vlasnika te prevarantske firme, ali ju je onda pod sumnjivim okolnostima nešto kasnije povukla, a tužilaštvo obustavilo proces, što prema Silvaninim rečima izaziva sumnju u pogledu uključenosti banke i državnih institucija u ovoj prevari.

SILVANA MAURER
SILVANA MAURERfoto: Filip Plavčić

Umesto gonjenja prevaranata, goni se porodica Maurer koja sa bankom nije imala nikakvog kontakta.

Banka je izvršenje naplate duga poverila "javnoj" izvršiteljki, koja je javnosti postala poznata jer je bila uključena u više iseljenja nedužnih porodica.

SILVANU  POKUŠAVAJU DA ISELE IZ SOPSTVENOG STANA
SILVANU POKUŠAVAJU DA ISELE IZ SOPSTVENOG STANAfoto: Filip Plavčić

Cela situacija je dovela do toga da porodica Maurer, iako ima vlasništvo nad stanom, mora da izađe na ulicu jer je taj stan "legalno" prodat.

STAN SILVANE MAURER
STAN SILVANE MAURERfoto: Filip Plavčić

Išla sam na licitaciju sopstvenog stana i gledala kako nakon objave o celom stanju i činjenici da imam još sredstava da se borim, svi odustaju osim izvesnog A.M. koji je najverovatnije umešan u celu priču. Nakon što su to videli, i ostali su licitirali kako bi barem podigli cenu. Ja sam vrištala, molila, srce me je steglo i pozlilo mi je tamo, nakon čega me je sudija izbacila, priča vidno uznemirena Silvana.

Kako kaže, oseća da ludi jer joj stvari polako izmiču kontroli, i to ne sopstvenom krivicom već nepravdom za koju izgleda nema leka.

SILVANA MAURER
SILVANA MAURERfoto: Filip Plavčić

- Život mi je krenuo nizbrdo, izbubila sam skoro sve što sam imala, a sad neko želi da mi ukrade stan. Iako sam ga izdavala, ja sam u njemu dugo živela i vezuju me mnoge uspomene. Moja ćerka, Nina je autorka svih slika u stanu, a slika malog majmuna koja se nalazi u njenoj bivšoj sobi mi izaziva neverovatne emocije, srce mi se slama, priča uplakana Silvana.

KUĆA SILVANE MAURER
KUĆA SILVANE MAURERfoto: Filip Plavčić

Jedna ćerka joj živi na relaciji Srbija - Holandija, dok je druga ćerka u Beogradu i ima dvoje male dece.

Ovaj stan sam izdavala kako bi pomagala ćerki sa dvoje male dece, od tih para sam im sve kupila jer sam nezaposlena. Sada nemam prihode, i ne smem da pomislim na to kako prolazim kroz ona vrata, priča Silvana.

SILVANA MAURER I ĆERKINA SLIKA
SILVANA MAURER I ĆERKINA SLIKAfoto: Filip Plavčić

Dane provodi u strahu sedeći za stolom i gledajući u kameru za nadzor. Ustaje samo do toaleta ili kada spava što u poslednje vreme retko čini.

Stalno gledam u monitor, strah me je. Ne znam kad će naići izvršitelji, i ne znam šta da očekujem od njih jer nemaju milosti. Stalno ih iščekujem, ali ne znam da li ću moći da prolazim kroz još jedan nervni slom, priča Silvana Maurer.

NADZORNE KAMERE
NADZORNE KAMEREfoto: Filip Plavčić

U odbrani stana po četvrti put, stali su ljudi iz građanskih organizacija, dvadesetak rođaka, komšija, ali i prijatelja. Ipak, dolazak izvršitelja, Silvana je dočekala sama sa druge strane vrata, lupajući u njih i vrišteći.

SILVANA MAURER
SILVANA MAURERfoto: Filip Plavčić

Kada sam čula bravara koji je počeo da mi obija bravu, srce me je steglo. Vrištala sam, lupala šakama o vrata nakon čega su mi i poplavele. Ipak, da nisam imala pomoć, izbacili bi me bez milosti, priča Silvana.

Ona poseduje dvojno državljanstvo, švajcarsko i srpsko, a neko vreme je i provela u inostranstvu. Ovako nešto, kaže, prvi put vidi.

SILVANA MAURER U STANU
SILVANA MAURER U STANUfoto: Filip Plavčić

Plaćala je mnoge advokate koji ništa nisu uspevali da urade, a sumnja i u njihovu iskrenost. Oseća se kao da je prepuštena sama sebi, i kako kaže, plaši se svakog novog jutra.

Pogledajte bonus video:

NOVINARKA ESPRESA PREKREČILA KUKASTI KRST U CENTRU BEOGRADA: Nacisti, upozoravamo vas, ZA VAS U SRBIJI NEMA MESTA! (VIDEO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.