NEMOĆNI I NESPOSOBNI, ČEKANJE IM KAO DOBAR DAN: Ugledni profesor BRUTALNO izvređao Srbe
Profesor doktor Binoj i AirSerbia avion, Foto: Shutter Stock/Facebook/Binoy Kampmark

oštro!

NEMOĆNI I NESPOSOBNI, ČEKANJE IM KAO DOBAR DAN: Ugledni profesor BRUTALNO izvređao Srbe

"Srbima su redovi kao "dobar dan", kao roštilj i rakija, nemoćni su i nesposobni", piše Australijanac Binoj Kampmark

Objavljeno:

Profesor doktor Binoj Kampmark je donedavno radio na Univerzitetu Kembridž, a trenutno predaje na uglednom univerzitetu u Melburnu.

Jednom prilikom putovao je preko Ciriha za Beograd i doživeo izuzetno neprijatno iskustvo jer je avion "Air Serbia" kasnio. Čekanje je pretočio na "papir" i napisao brutalno uvredljiv i izuzetno rasistički tekst o Srbima.

- Avion ne može biti lociran. Imao je ime, broj. Identitet. Bio je čak registrovan na ekranima ciriškog aerodroma. Sve ostalo bilo je u vazduhu, bukvalno - piše Binoj u svom tekstu.

Za let JU 373 Air Serbia autor teksta tvrdi da će "ući u anale najmučnijih letova".

Problem je, kako Kampmark opisuje, nastao kada je let iz Londona preusmeren za Štutgart, umesto da sleti u Cirih i pokupi preostale putnike ka Beogradu iz, kako kaže, njemu nejasnih i neobjašnjenih razloga. Ovakav gest on naziva "srpskom magijom".

Autor u tekstu vređa celu srpsku naciju floskulom "njima su kod kuće redovi česti, kao 'dobar dan', kao dimljeni roštilj i rakija". Dodaje da je "čekanje u srpskoj psihi urođeno i normalno", da su Srbi "po difoltu pred takvim stvarima nemoćni i nesposobni"

Ljudi iz Srbije koji su se zatekli na "nepostojećem letu" bili su smireni i konstatovali, kako profesor tvrdi, da "jednostavno moraju da čekaju". Njemu je to bilo nezamislivo.

Kasnije je objašnjeno kako je nevreme preusmerilo let, ali to profesoru Kampmarku nije bilo dovoljno razumno objašnjenje, pa je nastavio da "pljuje" Srbiju, Srbe i sve što ima veze sa njima

Kako piše dalje, ponudili su mu opciju da do Beograda leti preko Frankfurta, gde bi takođe morao da sačeka nekoliko sati do sledećeg leta za Beograd, ali to je, očigledno, bilo toliko mučenje za uglednog svetskog profesora, da su mu i dalje Srbi bili krivi za sve.

Opisao je opciju letenja preko Frankfurta kao "gubitak nekoliko dragocenih sati njegovog neprocenjivog života".

Ovo su samo neki fragmenti brutalnog i uvredljivog teksta koji je objavljen na internetu i koji u celosti možete da pročitate ceo OVDE.

(Espreso.co.rs/telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.