ŽENE SU UBICE, MUSLIMANI SU LAŽNI LJUDI, HOMOSEKSUALCI ISTO ŠTO I PEDOFILI! Best of izjava Amfilohija Radovića!
SVI SKANDALI AMFILOHIJA RADOVIĆA, Foto: Zorana Jevtić

briljira gde se pojavi

ŽENE SU UBICE, MUSLIMANI SU LAŽNI LJUDI, HOMOSEKSUALCI ISTO ŠTO I PEDOFILI! Best of izjava Amfilohija Radovića!

Mitropolit crnogorsko primorski već je poznat po skandaloznim izjavama, pozivima na mržnju i nasilje

Objavljeno:

Izjava Mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića koji je rekao da politika predsednika Srbije, Aleksandra Vučića vodi "izdaji Srbije i Kosova", izazvala je opšti nemir, kako javnosti, tako i u svim medijima.

Mitropolit SPC je saopštio da je "Apel za odbranu Kosova I Metohije", a čiji je on jedan od potpisnika, napisan "zbog nepoverenja i kombinacija koje se prave".

- S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru.… Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio", kazao je Amfilohije u intervjuu hercegnovskoj televiziji TV Novi.

Podsetimo, Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije nedavno je kritikovao u Božićnoj poslanici i pravo na abortus, nazivajući ga "čedomorstvom, čovekoubistvom, hristoubistvom i bogoubistvom".

Značajan deo poslanice uoči Božića, Amfilohije je posvetio temi abortusa, navodeći da "nije slučajno" da je to pravo "ozakonjeno u vreme ateizacije ljudskog roda".

- Nije čudo što se u tim istim vremenima praznik majke zamenjuje praznovanjem 'žene' (danom žena), to jest nečim bezličnim", naveo je mitropolit SPC-a.

Prema njegovim rečima, utroba žene je stvorena da bude radionica života.

Uništavanjem prirode oko nas lišavamo je njenog bogodanog smisla. Ubijanjem začete dece, materina utroba se pretvara u radionicu smrti", rekao je tada Amfilohije.

Pored stava koji je iskazao prema činu abortusa, Amfilohije Radović se osvrnuo i na 8. mart, ali i Deda Mraza. On je govorio o "komercijalizaciji" Božića i Deda Mrazu.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radovićfoto: Printscreen

- Tvorac i darodavac večnog života pretvara se u starčića koji deli deci obične darove... Predvečni Bog koji rođenjem od Deve ostaje Dete malo, obdarujući time ne samo decu nego i svo čovečanstvo - večnom mladošću, svodi se na trgovčića i zabavnika dečijeg", naveo je Amfilohije u Božićnoj poruci.

Amfilohije je ocenio da "nije nimalo slučajno što su obezbožene ubice nebeskog očinstva u 20. veku postale oceubice, materoubice i deteubice".

- Tako i današnji humanizam koji se temelji na razovaploćenju Boga Logosa, na njegovom svođenju na Deda Mraza... obogotvoruje deteubistvo, materoubistvo i oceubistvo, stremeći da uništi sveto trojstvo, to jest dete, majku i oca, koje je slika i obraz Boga Ljubavi, Oca i Sina i Duha Svetoga", naveo je mitropolit SPC-a.

Amfilohije o Crnogorcima i volovima!

Na liturgijama u Cetinju i Crmnici, sredinom septembra, Amfilohije je uporedio Crnogorce sa volovima i kozama.

Neki misle da su Crnogorci, samo zato što su se, kao i volovi, rodili u Crnoj Gori", rekao je na Cetinju predvodnik srpskog sveštenstva u Crnoj Gori, mitropolit Amfilohije.

Poruke mitropolita SPC Amfilohija, tokom službe u manastiru na Cetinju, postale su "trn u oku" mnogima. Ima dosta Crnogoraca koji misle da su Crnogorci samo zato što su rođeni u Crnoj Gori. Kakvi su to Crnogorci. I zato što imaju slavne pretke. A slavni preci - svi do jednoga bili kršteni i miropomazani. Svi su dolazili ovde da celivaju kivot Svetoga Petra Cetinjskoga, da od njega uzmu blagoslov. A ovi misle da su Crnogorci samo zato što su se, kao i volovi, rodili u Crnoj Gori. Nisu to Crnogorci", rekao je tada Amfilohije.

Zbog ovog govora, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet u slučaju krivične prijave Crnogorskog pokreta protiv poglavara SPC u Crnoj Gori Amfilohija Radovića zbog govora mržnje, odnosno povrede ugleda naroda i izazivanja mržnje.

"Muslimani su lažni ljudi"!

U crkvi na Sinjajevini, avgusta 2014, Amfilohije je govorio o istrazi poturica. On je tada rekao da su muslimani "lažni ljudi", te da je "duhovna smrt" koju su širili po Crnoj Gori strašnija od ubijanja.

Jeste da je strašno pobiti ljude, međutim, još je strašnija duhovna smrt koju siju oko sebe ti lažni ljudi, sa lažnom verom. Zato je, blagodareći toj žrtvi, vladika Danilo spasio Crnu Goru. Da se to nije dogodilo, danas ne bi bilo pravoslavnog uva u Crnoj Gori, i to treba imati u vidu - poručio je on.

Končita Vurst kriva za poplave!

On je takođe izjavio da je nepogoda koja je odnela više od 50 života zapravo "božja kazna i poziv na pokajanje zbog slavljenja pobede austrijske predstavnice i transeksualke Končite Vurst na Evrosongu.

- Ja ne znam ni kako se ona zove. Ta nesrećnica, taj nesrećnik afirmiše se kao Isus i time propagira razaranje ljudske prirode - rekao je tada Amfilohije.

Uporedio homoseksualce sa pedofilima!

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radovićfoto: Miloš Miškov / Beta

Mitropolit crnogorsko-primorski izjavio je da su za njega pedofili i homoseksualci "deo iste priče" i da ima isti odnos prema slučaju penzionisanog vladike Vasilija Kačavende i prema gej paradama.

Opelo Đinđiću!

Amfilohija je izgovorio reči koje se i dalje pamte, a izgovorene su na opelu ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću u Hramu svetog Save.

- Ubila ga je bratska mržnja, kratkovida i slepa, koja previđa večnu istinu da ko se mača maši - od mača će i poginuti - rekao je između ostalog.

Kako vi gledate na ove izjave?

Pogledajte bonus video:

(VIDEO) KAD SRBI PROSLAVLJAJU MORA DA GRMI: Njegova čestitka za najradosniji hrišćanski praznik nasmejala je celu Srbiju!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.