Postoji fora! ZABORAVITE NA GREJALICE I RADIJATORE! Ovako ćete dobiti manji račun za GREJANJE!
GREJANJE U HLADNIM DANIMA, Foto: Zorana Jevtić

spas!

Postoji fora! ZABORAVITE NA GREJALICE I RADIJATORE! Ovako ćete dobiti manji račun za GREJANJE!

Shodno stereotipu da je korišćenje klima uređaja veoma skupo, mali broj domaćinstava se odlučuje upravo za ovaj vid grejanja, zbog čega je krajnje vreme da se ovaj mit otkloni realnim činjenicama

Objavljeno:

U Srbiji se nakon ovih neuobičajenih temperatura najavljuje pravo zimsko zahlađenje ovih dana i to znači da nam treba grejanje i ujutru i uveče, kada znatno pada temperatura.

Kako je budžet uglavnom odlučujući faktor pri izboru načina na koji ćemo se grejati, obično se postavlja pitanje da li je isplativije grejati se na struju, koristiti usluge centralnog grejanja ili prirodne resurse poput drva, uglja ili gasa.

Shodno stereotipu da je korišćenje klima uređaja veoma skupo, mali broj domaćinstava se odlučuje upravo za ovaj vid grejanja, zbog čega je krajnje vreme da se ovaj mit otkloni realnim činjenicama.

Naime, ekonomičnost grejanja pomoću klima uređaja najbolje se ogleda u tome što se za 1 kWh utrošene električne energije, može dobiti od 2 do 4 kW toplotne energije, dok druga grejna tela koja rade na struju, u najboljem slučaju mogu pružiti onoliko toplotne energije koliko potroše.

Međutim, izbor klima uređaja predstavlja i izazov – kako odabrati baš onaj koji je najekonomičniji? Iako zvuči nemoguće, postoje klima uređaji koji mogu da objedine sve što vam je potrebno i pri tome vam uštede koji dinar na računu.

Glavna prednost novih klima je ta da one omogućavaju funkcionisanje čak i kada je spoljna temperatura minus 15 stepeni Celzijusa, dok neki standardni klima uređaji nemaju mogućnost funkcionisanja kada temperatura padne ispod minus 5 stepeni.

Pogledajte bonus video:

(VIDEO) KAD SRBI PROSLAVLJAJU MORA DA GRMI: Njegova čestitka za najradosniji hrišćanski praznik nasmejala je celu Srbiju!

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.