AKO NIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, NE RAČUNA SE! Izgleda da nisam slavila praznike, jer nemam fotke da to i dokažem! (FOTO)
Suzana izgleda nije slavila novogodišnje i Božićne praznike, Foto: Printscreen/facebook, Filip Plavčić

totalno nisam moderna

AKO NIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, NE RAČUNA SE! Izgleda da nisam slavila praznike, jer nemam fotke da to i dokažem! (FOTO)

Neke stvari je bolje zadržati za sebe

Objavljeno:
Suzana Trajković

Ako nije na fejsu, nije se ni desilo.

Tako deluje da, ako ste bili na novogodišnjoj proslavi, a fotku odande niste postavili na Fejsbuk - zapravo tamo niste ni bili!

Isto tako je i sa fotkom badnjaka i česnice. U vašem domu Božića kao da nema ako fotografije najradosnijeg društvenog praznika u vašem domu niste "okačili" na društvene mreže.

Da je ovo defintivno tačno, jer sam tome svedok iz godine u godinu.

Počelo je sa Novom godinom.

"Još malo, pa ponoć"

"Nova godino, čekamo te"

"Novoj godini u susret"

Prskalica, Nova godina
Prskalica, Nova godinafoto: Pixabay.com

Ovo su samo neki od statusa ili pak opisa fotografija koje sam na tajmlajnu zatekla dok sam 31. decembra listala društvene mreže.

Mislim se, pomisliće ovi moji virtuelni prijatelji da ja ne slavim Novu godinu. Da je ne čekam da poljubim najvoljenije i poželim srećnu Novu godinu. Pomisliće, spavam, ili sama u kući smrdim sa čajem u rukama sa sve vunenim pocepanim čarapama na nogama.

A dok ja smrdim, oni se cere sa društvenih mreža, obučeni u svečane autfite, tako "ludi i zabavni" iako zapravo veče provode buljeći u telefon i proveravajući lajkove na baš tim fotkama koje grozničavo gledam.

Al' čekaj...pomisliće to oni koji misle da nemam ni jelku - jer zamislite fotografiju iste nisam postavila na Fejsbuk. Nema je ni na Instagramu, čoveče!

Novogodišnja jelka i pokloni
Novogodišnja jelka i poklonifoto: Shutterstock

Izgleda da mi je i novogodišnja kapica skupa, iako je 120 dinara, jer se sa njom nisam slikala i obesila napućeni selfi na Instagram.

Izgleda da se ni gradom nisam prošetala čim se nisam slikala u onom gigantskom ukrasu. A ne, pardon jesam na produkciji - izgleda da samo poslom izlazim iz kuće.

I eto, dolazimo i do najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Badnjak nemam. Nisam vam javila koliko je iskrica bilo, znači - sreće neću imati.

Badnjak
Badnjakfoto: Fonet

Ako ćemo se ovom logikom voditi, nisam bila ni u "trci za paricu". Zaboga, nekad razmišljam, kako sam to mogla a da ne podelim sa vama?

Kako sam mogla, bludnica i nevernica, da sa vama ne podelim jednu ovakvu čestitku.

Nemam doručak, ručak večeru. Ni sada za praznike, ni inače unazad mesecima. Ko zna kako sam uopšte živa...

Zapravo, kad se sve sumira, izgleda da - ne radim ništa, ne idem nigde, nemam prijatelje, porodicu, nigde nikoga. Izgleda da iz kuće ne izlazim, ne jedem i ne pijem, nemam šta da obučem, a praznike ne slavim - jer eto toga nema na Fejsbuku i Instagramu.

Žeđ za informacijama nas ubija.

Intime nema.

Razumem ljudsku potrebu da pokažu neke momente iz svojih života, ali to baš nije neophodno u 258 selfija i slika trpeza.

Neke stvari je bolje zadržati za sebe.

Bonus video:

MASOVNA PUCNJAVA: Ovako Srbi slave Božić u Americi


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.