Poznati američki voditelj došao u Srbiju da pronađe grob Atile Hunskog, a ono što je ovde pronašao ga je zgranulo! (VIDEO)
Džonatan Leg na srpskom groblju pronašao humku svog pretka, Foto: Printscreen/Youtube/johnatan legg

kadar nevera

Poznati američki voditelj došao u Srbiju da pronađe grob Atile Hunskog, a ono što je ovde pronašao ga je zgranulo! (VIDEO)

On je rekao da su Srbi najdruželjubiviji narod koji poznaje

Objavljeno: 08.01.2018. 10:35h
  • 86

Amerikanac je već dva puta boravio u Srbiji i oduševljen svime što je doživeo ovde, snimio je jednočasovnu emisiju o našoj zemlji. U Srbiju se uputio ne bi li otkrio jednu od najvećih tajni Balkana - grob hunskog vojskovođe Atile. Tragajući za njim, našao je grob svog pretka.

Kada je boravio u Srbiji u avgustu, rekao je da su Srbi najdruželjubiviji narod koji poznaje i da zato ovde ima više prijatelja nego u bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj je snimao.

- U crkvi u Ratkovu pronašao sam imena svih koji su ikad sahranjeni na tom području, a među njima i ime jednog mog rođaka. Potom smo proverili da li se godina smrti i rođenja podudaraju sa podacima koje sam imao o svom pretku. Ispostavilo se da se radi o istom čoveku - kaže Džonatan Leg.

Kako dodaje, zanimljivo je da su drugi stari grobovi zarasli i da je očigledno da ih niko ne obilazi, a da je grobno mesto njegovog pretka uređeno pa je jasno da ga neko i dalje obilazi.

- I tako sam saznao da je u Odžacima sahranjen Frenk Mej, moj pradeda, a pošto grob neko i daje održava, izgleda da i dalje imam rodbine ovde - zaključuje Leg.

Voditelja i njegovu potencijalnu rodbinu u Odžacima vezuje ista krv jednog nemačkog imigranta koji je, ploveći uz Dunav, stigao do Vojvodine i tu se naselio.

Bonus video:

MASOVNA PUCNJAVA: Ovako Srbi slave Božić u Americi

(Espreso.rs/ )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media