NACIONALNA SLUŽBA ZA STRANAČKO ZAPOŠLJAVANJE! Prošlu godinu u Nišu obeležio moto - Članskom kartom do posla!
Foto: Kurir

Partijska posla

NACIONALNA SLUŽBA ZA STRANAČKO ZAPOŠLJAVANJE! Prošlu godinu u Nišu obeležio moto - Članskom kartom do posla!

Dok Vlada Srbije govori o borbi protiv stranačkog zapošljavanja, funkcioneri vladajuće stranke dobijaju poslove, a niko ne odgovara za to.

Objavljeno: 11:52h

Javno komunalno preduzeće Naissus, Narodno pozorište, JKP Mediana, ali i niška Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u 2017. godini, samo su neka od javnih preduzeća i ustanova u kojima su se bez jasnih kriterijuma i raspisanih konkursa, zapošljavali članovi Srpske napredne stranke.

Dok Vlada Srbije govori o borbi protiv stranačkog zapošljavanja, funkcioneri vladajuće stranke dobijaju poslove, a niko ne odgovara za to, tvrde Južne vesti.

Nedugo nakon što je nakon lokalnih izbora, jula 2016. godine, Darko Bulatović preuzeo gradonačelničku fotelju od Zorana Perišića, sa Perišićem su Kabinet gradonačelnika Niša napustili i njegovi bliski saradnici. Međutim, niko od njih nije ostao dugo nezaposlen, već su samo promenili jedan posao za drugi, ne napuštajući državna jasla.

Tako je jedan od bliskih Perišićevih saradnika, nekadašnji šef Kancelarije za mlade pri Kabinetu gradonačelnika Mija Petrović, sa te pozicije, prešao u marketing službu Narodnog pozorišta. Konkursa za posao nije bilo, a sami zaposleni Narodnog pozorišta u Nišu rekli su da je ta služba prepuna takvog kadra, dok je Narodno pozorište bez rekvizitera, garderobera, inspicijenta,kao i bez ljudi iz tehnike i glumaca.

Nacionalna služba za stranačko zapošljavanje

Dok na listi nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje čeka oko 30.000 Nišlija, u ovoj instituciji je prošle godine bez konkursa i jasno definisanih kriterijuma, posao dobilo 16 osoba, među kojima je najviše bilo omladinaca SNS.

Jedan od najbližih Perišećevih saradnika Marko Rajić, sa pozicije portparola gradonačelnika prešao je u administraciju niške Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, a sa njim je u Filijali posao na određeno dobila i Vanja Stojković. Baš kao i oni, ugovore na određeno, bez konkursa i jasnih kriterijuma, krajem 2016. i početkom 2017. potpisalo je još 14 njih, a među njima su i funkcionerka SNS Aleksandra Božanić, kao i sekretarica šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Aleksandra Kolundžić. I sam bivši gradonačelnik Perišić, gostujući u emisiji "60 minuta", nije negirao stranačka zapošljavanja, a za svoje saradnike koji su Kabinet gradonačelnika zamenili Birom rada, rekao je da su "samo promenili posao".

Direktor niške Filijale Biroa rada Boban Matić nikada nije želeo da komentariše o stranačkom zapošljavanju, pa čak ni kada je zaposlio ćerku direktorke niške Biblioteke "Stevan Sremac" Nađu Mančić, za šta mu je, zauzvrat u Biblioteci zaposlena supruga Aleksandra Matić, inače, gradska odbornicaPUPS.

Iako su u centrali Nacionalne službe za zapošljavanje rekli da će svi oni koji su tada dobili posao, raditi do isteka ugovora, svima su ugovori produženi.

BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o očekivanjima od 2018.

(Espreso/Juzne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.