ULICA OTVORENOG SRCA IZAMILA OSMEHE MALIŠANA: Ivica Dačić proslavio rođendan, a evo i ko mu je prvi čestitao! (VIDEO)
Ulica otvorenog srca je lepa tradicija Beograda, Foto: Marko Dragoslavić

humanitarna akcija

ULICA OTVORENOG SRCA IZAMILA OSMEHE MALIŠANA: Ivica Dačić proslavio rođendan, a evo i ko mu je prvi čestitao! (VIDEO)

Ove godine "Ulica otvorenog srca" je ponovo "Ulica crvenih noseva", posvećena projektu "Doktori klovnovi".

Objavljeno:

Tradicionalna Ulica otvorenog srca i ovog 1. januara održava se u Svetogorskoj ulici, od Takovske do Makedonske ulice.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a cilj je da se pomogne deci. Ove godine "Ulica otvorenog srca" je ponovo "Ulica crvenih noseva", posvećena projektu "Doktori klovnovi".

Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaju deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije.

U "Srpskoj kafani" prvi put ove godine, u okviru tradicionalnog ručka, organizovana je Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista, a sva prikupljena sredstva su namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Dr Vukan Čupić.

Ulica otvorenog srca je nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu, a danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.

Ulica otvorenog srca bila je prepuna mališana
Ulica otvorenog srca bila je prepuna mališanafoto: Marko Dragoslavić

Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212. Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana. Tačno u podne, "Ulica otvorenog srca" svečano se otvara novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuju: visoki zvanični predstavnici Grada i države, i gosti i prijatelji Manifestacije.

Građani su uživali u zanimljivoj ponudi
Građani su uživali u zanimljivoj ponudifoto: Marko Dragoslavić

Posle malog vatrometa, simbolično se "otvaraju" svi punktovi na "Ulici otvorenog srca: pjaceta ispred Ateljea 212, "Srpska kafana", prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda. U glavnom programu na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupaju Sara Jovanović, Marko Mandić, dečiji hor "Čarolija", Vokal 5, orkestar "Srce", mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Duvački orkestar, ulični svirači...

Dečiji hor Čarolija je nastupao
Dečiji hor Čarolija je nastupaofoto: Marko Dragoslavić

Građani i strani turisti mogu 1. januara da vide i jedinstvenu izložbu jednog od najvećih srpskih slikara Paje Jovanovića, pod nazivom "Od čika Paje", koja je trenutno postavljena u Domu Jevrema Grujića. Na izložbi je predstavljeno 38 remek dela od kojih su neka po prvi put prikazana našoj javnosti. Izložba čini mozaik Pajinih radova iz različitih istorijskih perioda: portreti građanske klase, srpskih i austrijskih vladara, orijentalističke slike Balkana, mitološke teme, idealizovane ženske alegorijske figure i raznovrsni prikazi umetnikove supruge Hermine - Muni Dauber, kao njegove neiscrpne inspiracije.

Prvog dana nove 2018. godine u Domu Jevrema Grujića gosti mogu da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.

Dom Jevrema Grujića je otvoren za posete i vođene ture 1. januara od 11 do 17 časova.

Između ostalog, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iskoristio je priliku da na najlepši način proslavi svoj rođendan. Pogledajte ko mu je prvi čestitao:

Ivica Dačić proslavio je rođendan
Ivica Dačić proslavio je rođendanfoto: Marko Dragoslavić
Ministar je uživao u druženju sa mališanima
Ministar je uživao u druženju sa mališanimafoto: Marko Dragoslavić

Tu je i snimak:

Foto, video: MARKO DRAGOSLAVIĆ

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.