JANUAR KAKAV NE PAMTIMO: Posle ove prognoze mnogima će biti toplo oko srca
Malo padavina u januaru, Foto: Fonetap

blaga zima

JANUAR KAKAV NE PAMTIMO: Posle ove prognoze mnogima će biti toplo oko srca

Po prognozi klimatskog centra možemo očekivati i manaju količinu padavina u januaru

Objavljeno:

U celoj Srbiji očekuje se da će januar biti topao, bar prema prognozi klimatskih izgleda Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Nećemo imati ni jedan ledeni dan, a osam do 15 dana biće pod snežnim prekrivačem.

Prema najavi Nacionalnog klimatskog centra Republičkog hidrometeorološkog zavoda ovaj januar će biti topao, ali da umerene mrazeve možemo očekivati tokom druge i treće dekade meseca.

Očekuje se da će biti od 10 do 20 mraznih dana (kada minimalna temperatura bude ispod nule) u nižim predelima, a na planinama od 20 do 25 dana.

Međutim, ledenih dana, kada je temperatura i tokom čitavog dana u minusu, ovog januara neće biti.

Po prognozi klimatskog centra možemo očekivati i manaju količinu padavina u januaru.

Broj dana sa padavinama mogao bi da bude u intervalu od 10 do 15 , a na planinama od 15 do 20 dana, dok će broj dana sa snežnim prekrivačem biti u intervalu od 8 do 15, a na planinama od 20 do 30 dana.

- Srednja maksimalna temperatura u januaru biće u intervalu od 4 do 7 stepeni, a na planinama od 1 do 3 stepena. Srednja minimalna u nižim predelima biće od - 2 do 1 stepen, a u brdsko - planinskim krajevima od -5 do -2 stepena Celzijusa. Očekuje se da će odstupanja maksimalnih i minimalnih temperatura u toku januara 2018. godine biti 2 do 3 stepena iznad prosečnih vrednosti za januar - objašnjava Dragan Mihić iz Nacionalnog klimatskog centra Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video

PRUŽI RUKU: Podelili smo obrok beskućnicima u prestonici

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.