Uspeh srpskih timova u Sloveniji:  Oni su branili boje Srbije u finalu međunarodnog takmičenja (FOTO)
Proglašenje pobednika, Foto: Promo

pametna srbija

Uspeh srpskih timova u Sloveniji: Oni su branili boje Srbije u finalu međunarodnog takmičenja (FOTO)

U finalu međunarodnog takmičenja "Slovenian Case Challenge 2017.", u Ljubljani, pored timova iz Slovenije i Južne Koreje, plasirala su se i dva tima iz Srbije

Objavljeno:

Prenosimo saopštenje ovih timova i čestitamo na uspehu:

Timove su činili učenici i studenti iz literarne družine „Zmaj u zelenim čarapama“ veroučitelja Miloša Jeftića, koji im je bio mentor na takmičenju.

A tim Srbije je osvojio 2. mesto (500 evra), a B tim ušao u uži izbor!

U A timu Srbije su bili: Nenad Stojaković (student 4. godine Ekonomskog fakulteta u Subotici), kome sam predavao od 6. razreda osnovne škole, Jovan Savić (student 4. godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu), kome sam predavo od 1. razreda srednje škole i Emilija Bastajić, učenica 3. razreda TŠ “Milenko Verkić Neša”, Pećinci, koja je bila namlađa na takmičenju, pošto je takmičenje organizovano za studente, postdiplomce i doktorante. Jovana i Nenada sam vodio na slično takmičenje kada su bili Emilijinih godina, i ostvarili smo isti uspeh (2. mesto, šk. 2012/13. godine).

Frizerska škola u Ljubljani
Frizerska škola u Ljubljanifoto: Promo

Osim 2. mesta na takmičenju iz poslovne ekonomije, sklopili smo i prijateljstvo sa Srednjom frizerskom školom, u Ljubljani, koja nam je bila domaćin za vreme boravka u Sloveniji. Potpisali smo dogovor o saradnji škola (u ime naše škole dogovor je potpisala direktorica mr. Spomenka Rakić), a isti sporazum je potpisan i sa Srednjom trgovačkom školom u LJubljani. U delegaciji TŠ „Milenko Verkić Neša“ su bili još i profesori Grujić Karađorđe i Jovančić Biljana, kojoj sam, takođe, bio veroučitelj pre 10 godina.

Odbrana rada
Odbrana radafoto: Promo

Za vreme kratkog, radnog boravka u Sloveniji, bili smo i na prijemu kod gradonačelnika Ljubljane, g. Zorana Jankovića, i učestovali na sv. Arhijerejskoj Liturgiji na kojoj je načalstvovao NJegovo Visokopreosveštenstvo, Mitropolit zagrebačko-ljubljanski, Gospodin Porfirije (Perić).

- 2017. godina je bila puna raznovrsnih dešavanja - rekao je veroučitelj Miloš Jeftić i krenuo da nabraja uspehe:

Sa Mitropolitom i Ambasadorom Srbije u Sloveniji
Sa Mitropolitom i Ambasadorom Srbije u Slovenijifoto: Promo

- Osvojena je jedna svetska, jedna međunarodna, jedna regionalna i jedna republička nagrada... Bili smo kod Predsednika Srbije, Predsednika SANU, NJKV Kralja Aleksandra 2, gradonačelnika LJubljane... Objavljeno je više od 60 članaka u raznim medijimanašem radu... Učestovao sam na međunarodnom simpozijumu na BF SPC... Učestvovao sam u radu žirija za izbor najboljeg đaka Srema, u radionici Vlade Srbije, skupu Vlade Vojvodine, i bio sa učenicima na velikom pravoslavnom saboru u Sremskim Karlovcima... Moji učenici su volontirali na međunarodnom filmskom festivalu u septembru i novembru... A bli smo i u EY, KPMG, FON i Ambasadi Srbije u Sloveniji... - saopštili su iz ovih timova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.