SAŠU SU IZBACILI IZ RODITELJSKOG STANA VREDNOG 40.000 EVRA ZBOG 10 PUTA MANJEG DUGA: Ne znam šta ću sa svojim životom!
Saša Bubnjević iz Zemuna iseljen je iz svog stana, Foto: Printscreen, Facebook

pred novu godinu!

SAŠU SU IZBACILI IZ RODITELJSKOG STANA VREDNOG 40.000 EVRA ZBOG 10 PUTA MANJEG DUGA: Ne znam šta ću sa svojim životom!

- Ne znam šta ću da radim sa svojim životom, nalazim se u nekoj vrsti šoka i još uvek nisam svestan da su me izbacili iz roditeljskog stana u kome sam proveo ceo život, kaže Saša ...

Objavljeno:

Saša Bubnjević iz Zemuna iseljen je iz svog stana u Ulici 22. oktobra u Zemunu, nakon akcije policije, koja je juče došla na njegovu adresu zajedno sa izvršiteljima.

Tim povodom ispred zemunske zgrade okupilo se oko 20-tak građana kako bi sprečili iseljenje. Bubnjević je pristao da se iseli iz stana i nije bilo nikakvih incidenata.

Kako se navodi, odluku o iseljenju doneo je Treći osnovni sud u Beogradu.

IZBAČEN NA ULICU: Zemunac iseljen iz svog stana zbog duga od 4 hiljade evra!

Vlasnika, Sašu Bubnjevića su i ranije pokušali da isele zbog bankarskog duga od 480.000 dinara, a sud je već po ubrzanoj proceduri prodao stan u kojem je do sada živeo.

Prvi put su pokušali da me isele samo par dana nako što mi je preminula majka, bio sam u totalnom šoku, a onda me je snašla i ova nevolja. Bio sam očajan, ali sam se nadao da neće doći do toga da završim bez krova nad glavom. Nažalost, upravo to se dogodilo, priča Saša za Espreso.

On se trenutno nalazi u malom lokalu na Novom Beogradu koji mu je ustupljen na par dana, ali u njemu nema struje.

- Ne znam šta ću da radim sa svojim životom, nalazim se u nekoj vrsti šoka i još uvek nisam svestan da su me izbacili iz roditeljskog stana u kome sam proveo ceo život, kaže Saša.

On je dodao kako će nastaviti da se bori, ali je svestan da će to biti težak put za koji će mu trebati mnogo snage, ali i sreće.

Moja borba je jako ograničena novim zakonom koji izvršiteljima daje pravo da rade šta im je volja. Ne znam gde ću živeti, ni šta ću raditi, iskreno da vam kažem, očajan sam, kaže Saša.

Njegova sestra, Milica zgrožena je postupkom izvršitelja, ali i vlasti.

- Policija je juče došla autobusima, plus kordoni koji su izgledali kao da su obučeni za razbijanje demonstracija. Bili su u zgradi, napolju, na krovu, ništa im nije sveto, kaže Milica za Espreso.

Prilikom jučerašnjeg izbacivanja, ona je imala nervni slom, pa su je policajci pustili da uđe u bratovljev stan.

Kada sam čula šta se desilo, pozlilo mi je, želela sam da uđem u naš stan, stan za koji nas vežu mnoge uspomene. Tamo su nam roditelji proveli ceo život, ali i umrli. Osećala sam se poraženo i jako nesrećno, kaže Milica i dodaje:

- Moj brat je tu živeo sa majkom dok ona pre pola godine nije umrla. On je brinuo o njoj jer je bila jako bolesna, a imala je i psihoze. Oboje smo nezaposleni i živeli smo od njene penzije, a sada su mu na tu nemaštinu uzeli i krov nad glavom, očajni smo. Nakon izbacivanja, primetila sam da mu jedno oko čudno izgleda, plašim se da nije imao blaži oblik šloga, kaže vidno uznemirena Milica.

Podsetimo, stan je prodat po ubrzanoj proceduri na licitaciji pod sumnjivim okolnostima, po ceni od 5.100.000 dinara (42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata.

- Čak je i ova cena deset puta veća od vrednosti Sašinog duga prema EFG banci, čime je grubo prekršeno načelo srazmere iz člana 56. Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Milica se se pita ko to danas tek tako kupuje stanove, i kojim sudijama je posao da ih stalno "dele okolo".

Pogledajte bonus video:

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz 2017"

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.