MRZIM NOVU VS. VOLIM NOVU: Sukobili smo hejtera s prazničnim zaluđenikom! Ko je pobedio?
Neki je vole, a neki mrze, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

fajtić!

MRZIM NOVU VS. VOLIM NOVU: Sukobili smo hejtera s prazničnim zaluđenikom! Ko je pobedio?

Evo šta smo dobili :)

Objavljeno:

MRZIM NOVU

Mrzim prokletu Novu godinu. Nisam sigurna kako je počeo moj otpor prema istoj. Da li zbog besomučnog repriziranja "Ivkove slave", filma "Sam u kući" sa 57 nastavka na istu foru ili bezpotrebnih retrospektiva šta je valjalo, a šta nije u prethodnoj godini. To bi ujedno bio i prvi razlog.

1. Novogodišnji program

(Grandovo narodno veselje, reprize filmova o Novoj godini, Diznijevi crtaći o Mojsiju i ekipi). Neka hvala. Dok traje novogodišnja groznica, gledaću isključivo u ekran svog kompjutera jer sam tamo bar "sam svoj gazda".

2. Petarde, vatrometi i ostala pirotehnika

Ima li šta lepše nego slušati 3 dana odzvanjanje udara petardi i nemilosrdnu decu koja plaše životinje istima. A tek deo, gde slušamo na vestima koliko njih je ostalo bez ruke, glave, i ostalih delova tela. Pa onda, psiholozi, analitičari, Macura izdaju mere opreza. Preskočiću.

3. Seljačke ponude za Novu godinu za samo 55 evra (početna cena)

Diskaći, Surčini, klubovi, Lukasi, Mie Borisavljević, Trgovi, Budimpešte. Poseban krug pakla za klubove i kafane koji unajmljuju bendove sa najneoriginalnijim imenima benda, tipa, Zoki bend, Mile i ekipa, Soko bend, a tek one njuške što to slušaju. Pre ću se utopiti u jastuk, popiti lek za spavanje i prespavati veče kiča.

4. Prežderavanje dok se ne onesvestiš

Ruska salata, srpska salata, šopska salata, engleska salata, pečenje (svinjetina i / ili jagnjetina), pita sa mesom (kupusom, krompirom, bundevom, povrćem), kolač, torta. Možda je do slabih karaktera, ali retko ko izdrži, a da se ne oždere ko stoka, a gde je tu Božić?

5. Gde ćeš za Novu?

Ima li boljeg razloga da mrzite Novu godinu ukoliko nemate gde, a ni sa kim da je dočekate?

VOLIM NOVU

Novu godinu volim jer me podseća na jedan od najlepših perioda u životu - detinjstvo. Miris najukusnijeg čokoladnog kolača koji se širi iz kuhinje, dok u dnevnoj sobi moji najdraži pored okićene jelke pričaju razne dogodovštine, urezao mi se u sećanje i čini da se ovom prazniku uvek radujem kao malo dete.

1. Poseban "novogodišnji osećaj" Koliko god čudno zvučalo, tokom tih nekoliko prazničnih dana sam srećna bez nekog posebnog razloga. Sve počinje sa kićenjem jelke, pripremanjem omiljene mi ruske salate (koju iz nekog nepoznatog razloga pravim samo za Novu godinu), kupovinom i osmišljavanjem poklona za najdraže. I da, postoji mnogo problema koji me muče, stvari koje mi fale, razloga koji me čine nervoznom i tužnom. Ipak, dozvoljavam sebi da barem tih nekoliko dana budem potpuno srećna, opuštena i zahvalna na svemu što imam.

2. Vreme sa porodicom

Brza i nepredvidiva današnjica, posao i brojne druge obaveze, često nas "nateraju" da nenamerno zapostavimo ljude koje volimo. Zbog toga za mene Nova godina predstavlja vreme rezervisano samo za najbliže. A i kako da mi godina počne dobro, ako ne sa njima?

3. Opuštanje

Da li postoji lepši osećaj od onoga kada se prvog ujutru probudim kad god to želim, bez iritantne zvonjave upornog alarma? Pa onda u debeloj zimskoj pidžami, gledam po 134. put "Sam u kući" i uživam u ukusnoj hrani do kasnih popodnevnih časova. Na kraju, dan "začinim" šetnjom po gradu koji odiše novogodišnjom čarolijom i čašom kuvanog vina da me zagreje. Uf, kakav hedonizam...

BONUS VIDEO:

ESPRESO ANKETA: Šta želite političarima za Novu godinu?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.