DOVELI SU TE KOMUNISTI, PROSLAVILA TE KOKA KOLA, A USKORO IDEŠ NA VEČNO ISKUPLJENJE! Otvoreno pismo Srpkinje Deda Mrazu!
Deda Mraze, skreni sa staze, Foto: Reuter

ho ho ho

DOVELI SU TE KOMUNISTI, PROSLAVILA TE KOKA KOLA, A USKORO IDEŠ NA VEČNO ISKUPLJENJE! Otvoreno pismo Srpkinje Deda Mrazu!

I taman kad si se opet primirio i kad smo svi pomislili da si napokon skončao od ciroze jetre, pojavio si se na etiketi Koka-Kole, podjednako debeo, sa pivskim stomakom i istim seljačkim rumenilom...

Objavljeno: 22:02h

Svakog 31. decembra, tačno u ponoć, Deda Mraz će skrenuti sa prštaće staze kako bi sišao baš niz tvoj odžak, da ogreje svoje debelo du*e. Kao, i svake godine, i ove će ga kidati glava dok mu se viljamovka mota po utrobi razmisljajući na koju će stranu da izađe.

Nakon što se bude olakšao, nastaviće da deli čudesne igračke koje će decu u sirotištima zavarati kako ih ipak neko voli, ili će možda uručiti paket Red Bula nekom Siniši iz Kosjerića koji se već sa 8, navukao na teretanu. U svakom slučaju, nema greške.

JA SAM PRAVI DEDA MRAZ: Mladić iz Subotice sakupljao priloge za decu iz doma, a RAZBESNEO JE SVE!

PIJANI DEDA MRAZ
PIJANI DEDA MRAZfoto: giphy.com

Ljut jer ga čak i irvasi dr*aju kako im se ćefne, matori lažov sa opasnom ”F” šifrom koja je verovatno javna tajna zbog zakona o poverljivosti informacija će i ove godine doći u vaš dom, samo ukoliko ste bili dobri. I tako dok se bude spuštao niz odžak, kroz glavu punu lekovitih biljaka proći će mu misli o svim dobrim delima koje je učinio za svu tu divnu dečicu.

U to ime, rešila sam da mu napišem pismo koje će verovatno mrzeti, ali će ga, sigurna sam dobro zapamtiti.

LJUTI IRVASI
LJUTI IRVASIfoto: giphy.com

Dragi Deda Mraze,

Prvo bih htela da razjasnim par stvari koje su se desile davnih dana, kada sam ti poslala pismo sa mojim novogodisnjim željama. Pisala sam ti da želim bicikl, rolere, i barbiku čija se kosa menja kad je staviš pod vruću vodu. Učila sam kao luda, učlanila se u hor, i išla svake nedelje u crkvu. Šlihtala se nastavnicima, ustajala sa petlovima, I dobila značku “najdrug godine”. Sad ja tebe pitam, za čije babe zdravlje sam sve to radila?

Evo mojih pitanja, upućenih tebi:

Kako si uopste imao mu*a da mi posle svega ispod jelke ostavis usrani YoYo, kakve su ono čarape sa zlatnim jednorozima i šta će mi Lego kocke? Imaš li ti uopste mozga u toj debeloj glavi? Zar misliš da sam se cele godine mučila i trudila nizašta. Mene si zaje*ao kao da sam ti najgori neprijatelj, a Sanji preko puta, ostavio si najnoviji BMX brzinac iako ih ima već tri. Budeš li se i ove godine zavitlavao sa mojom kućom, odraću te kao mladog majmuna, a od onog tvog jelena ću kobasice da napravim, pa ceš morati peške do Severnog Pola, isto kao sto sad i ja pešacim ili se ganjam po smrdljivoj 37 sa tonom penzionera, trudnica ili male dec, i to sve jer mi nisi doneo bicikl.

Boli te uvo, a?

NEVALJALI DEDA MRAZ
NEVALJALI DEDA MRAZfoto: giphy.com

Od kada si postao tako zao, dragi moj Đede? Da nije dok si bio na pauzi? Viđali su te ljudi još u 19. veku, ali tada nisi bio ni lažno dobroćudan, već si predstavljao nemilosrdnu zimu pa te niko nije voleo.

Posle Oktobarske revolucije bio si zabranjen, sve dok te Staljin nije vratio 30-tih godina. Sada si tu ponovo, zahvaljujući komunistma. Da li si se tada zakleo na osvetu? O, ima li boljeg, nego se svetiti preko dece, lagati ih, zamajavati, pustiti ih da se nadaju i na kraju ih ostaviti na cedilu jer roditelji nemaju dovoljno para da ispune bahate želje svojoj razmaženoj deci?

A, rekao si bilo šta, samo budite dobri, ti pokvarenjaku.

Da li si ispunjavao želje deci čiji su roditelji bili komunsti ili si bio fer i korektan prema svima? Ti i ja znamo istinu. Posto smo mi poznati po pi*anju uz vetar, umesto donosenja pokolna za Božić, kod nas ih donosiš za Novu Godinu, ali za to nisi ti kriv.

I taman kad si se opet primirio i kad smo svi pomislili da si napokon skončao od ciroze jetre, pojavio si se na etiketi Koka-Kole, podjednako debeo, sa pivskim stomakom i istim seljačkim rumenilom.

DEDA MRAZ BEZ BRADE
DEDA MRAZ BEZ BRADEfoto: giphy.com

U tom nazovimo, komercijalnom periodu našao si i Baba Mrazicu čiji je zadatak da svaki poklon lepo uvije i stavi mu mašnicu. Ti ženski poslovi onako nisu bili za tebe, zar ne?

Nisi uspevao da se posvetiš bitnijim stvarima, kao što je glancanje sanki ili timarenje irvasa. O, ti matori jarčre, znala sam da si seksista. Kad god odeš na turneju, niz odžake upadaš u tuđe krevete, dok ti Baba greje vodu na Severnom polu.

PIJANI DEDA MRAZ
PIJANI DEDA MRAZfoto: giphy.com

Kada sumiram sve utiske o tebi i posmatram te van lažnih uverenja o radosti i čaroliji koju donosiš svake godine, vidim samo starog čoveka koji je na korak ka iskupljenju. A imaćeš i šta da ispovedaš gore jer si lažov, komunista i perverznjak koji celog života dupetom nije mrdnuo, a pokupio je zasluge svih. Ipak, pošto ničija ne gori do zore, i ti ćeš dobiti što žaslužuješ, stari moj. I to uskoro.

Ho ho ho!

Bonus video:

PRUŽI RUKU: Pitanje "Kako mogu da vam pomognem?" njima znači najviše!

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.