RADIŠ ZA NOVAKA? Ovo su sve MUKE koje proživljavaš dok drugi slave, piju i trezne se!
Neko mora i da radi, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Praznični survajver

RADIŠ ZA NOVAKA? Ovo su sve MUKE koje proživljavaš dok drugi slave, piju i trezne se!

Ko nije radio za Novu, taj ne zna šta je patnja!

Objavljeno:

Gde ćes za Novu? Pitanje koje najčešće čujemo ovih dana, veoma često ga postavljamo i sami, a u stvari svi pomislimo jedno - da me maneš sa tim “Gde ću za Novu”!

Pri samoj pomisli na novogodišnju groznicu (kojom je "zaražena" većina), frku i ludilo koji vladaju, poželim da naredna tri dana prespavam i opet se uključim kad se sve “vrati u normalu”. Bilo kako bilo, primorani smo da budemo deo te praznične pompe. U suprotnom smo "hejteri".

I dok većina planira da pola plate spiska na ludu novogodišnju noć, koja u većini slučajeva bude najgora žurka ikada, mnogi na iritantno pitanje s početka odgovaraju - na poslu.

Ako mogu da biram između više zla, izabraću ono manje. Obzirom da i sama radim za doček, sa sigurnošću tvrdim da je bolja opcija, nego ići na isforsirane žurke okićene lažnim optimizmom. I, lažem sama sebe.

Pa tako mnogi ovu noć, kao i svaku drugu, rade. Međutim, pčelicama koje 31. decembar provode na poslu, još mnogo stvari ne ide na ruku. Bezbroj je s*anja sa kojim ćete se suočiti da bi u noći dočeka otišli na posao ili se vratili sa posla.

Ostajanje kod kuće, pošto vas čeka radni dan ONDA KADA NIKO NA POSAO NE IDE je prva loša stvar koja dolazi prvog januara. Ironično, zar ne? I dok oni prepričavaju i zovu vas ushićeni s bezbroj doživljaja, vi klimate glavom, do guše u poslu.

Onda ide čuvena neprijatnost uz odgovor na pitanje - Gde si bio/la ti? Nigde. Je*eno nigde. Radila sam kao crnac dok ste vi zavijali uz Cecu.

E, sad ako se ipak odlučite da odete negde, muka broj dva...MAMURLUK.

Dan na poslu posle pijanke
Dan na poslu posle pijankefoto: Pixabay.com

Nemoguće je da u posebnoj večeri nećete barem nazdraviti sa vašim prijateljima. A, gde je jedna, tu je i druga čaša...bar tako kažu (a i u praksi je slučno, znate i sami). Onda vas probudi alarm i poželite da se roknete što MORATE DA RADITE. Dovoljno sam rekla, svi znate kako je. Skoro svi.

Pust grad za Novu godinu
Pust grad za Novu godinufoto: Beta

Saobraćaj ne funkcioniše skoro uopšte. Maltene sve autobuske linije saobraćaju izmenjenim trasama, i dolaze retko kao Halejeve komete.

Prodavnice i trafike ne rade, a neće ni raditi ko zna koliko dana. I po pola sata čekate taj jedini povratak iz ove Sodome i Gomore, bez cigareta, jer nemate gde da ih kupite!

A, ako niste pušač šta ćete da jedete? Odnosno gde? Evo, neka neko kaže.

Da ne pominjem da na poslu oko vas najverovatnije nema nikoga. Pa se osećate kao osuđenik, poslat u logor.

I povrh svega - kad se vraćate s posla, niste ni za šta. Uveče svi prave reprizu, jučeršnjeg događaja, a vi? U krevet i sutra opet "Jovo nanovo".

Srećna vam radna nova, i radni doček!

Bonus video:

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.