SAVETI DA VAM I NOVČANIK SLAVI: Kako da ne bankrotirate zbog dočeka Nove godine?
Novogodišnji problemi sa novcem, Foto: Profimedia

period koji usisava novac!

SAVETI DA VAM I NOVČANIK SLAVI: Kako da ne bankrotirate zbog dočeka Nove godine?

Da se posle praznične hibernacije ne bi hvatali za glavu i plakali nad svojom tužnom sudbinom što je cela plata spiskana na piće, žurke i garderobu, evo nekoliko načina da se u “najluđoj” noći lepo provedete, a da vas džep ne svrbi mnogo

Objavljeno:

Sve je počelo još u novembru. Okitili su grad, sa svakog ćoška napadaju šareni izlozi, na sve strane ušećerene jabuke, vuna... Praznična atmosfera koja te naprosto tera da trošiš pare!

Mnogi se opredeljuju da tu famoznu Novu godinu dočekaju u krugu najdražih, drugi na nekom ultra mega fensi mestu, spiskaju svu lovu, pa kud puklo da puklo! Naduvana praznična euforija je za sve kriva!

Zato, ne dozvolite da euforija nadvalada razum, već trezveno razmilite, da li “najluđa” noć zaista zaslužuje da puknete hrpu keša, a posle gladujete?

Ta jedna noć prođe (realno, ista kao i svaka druga, samo što zbog ove maltene bankrotiraš), postaneš svestan da su praznici zvanično gotovi, a kad vidiš svoj račun u banci – ŠOK! Da da, ta sića koja ti je ostala je ceo iznos s kojim će morati da preguraš januar. 31 dan!

Da se posle praznične hibernacije ne biste hvatali za glavu i plakali nad svojom tužnom sudbinom, što je cela plata spiskana na piće, žurke i garderobu, evo nekoliko načina da se u “najluđoj” noći lepo provedete, a da vas džep ne svrbi mnogo.

Provod u kućnoj varijanti

Nepisano pravilo je da su kućne žurke sa ljudima koji su vam istinski bliski, one na kojima je dobar provod zagarantovan. Dakle, umesto da pola plate izdvojite za stajanje u nekom klubu i čašu vina koju će verovatno točiti iz tetrapaka, organizujte se sa najbližim prijateljima, podelite troškove i dočekajte Novu nasmejani i sa podebljim novčanikom.

Tezgarenje

Ko kaže da za doček uvek moraju da se potroše pare? Ako ste iole razmislili o prethodnim i shvatili da je ta noć kao i svaka druga, i da, verovali ili ne, posle nje postoji sutra, zašto za doček ne biste zaradili novac umesto da ga potrošite?

Klub ili kafić u koji idete i tokom “običnih” dana u toku godine, može biti novogodišnja šljaka. Osim što ćete zaraditi parice, uvek možete da nagovorite društvo da dođe baš na to mesto. I jednim udarcem dve muve! U susret Novoj godini idete sa dragim ljudima, a pritom ste i zaradili! Nakon dočeka novčanik neće biti pusto mesto, već raznobojno, puno života.

Pune torbe hrane

Većina ima tu maniju da pred praznike tripuje Džejmi Olivera, pa izvodi vratolomije u kuhinji, a na kraju glavni obrok bude u kiosku brze hrane ispred zgrade. Umesto da pola plate spiskate na razne namirnice i spremanje praznične večere (nešto će sigurno pići po zlu), spakujte se i pravac kod svojih na ručak. Nema majke koja će pustiti dete da ode bez torbe pune pečenja, sarmi i zimnice, složićete se. Pun trbuh, pun frižider, a u novčaniku sunce...

Mozak na ispašu

Ovo je možda i najvažnije. Jednostavno – ne opterećujte se. Radujte se slobodnim danima, ne očekujete previše, jer samim tim neće biti ni potrebe da potrošite brdo para.

Žene – ne izlazite iz kuće često, jer ćete sve potrošiti na šoping. Izlozi i “popusti” su tu da bi vas ojadili.

Muškaci – ne izlazite ni vi previše, jer u suprotnom, završićete u kafani s drugarima i ostati dekintirani.

Teška su ova ekonomska razmišljanja, znamo. Ne morate da nam verujete, niti da se složite sa nama. Ali razmislite.Praznik” vam prazni novčanik. Logično, zar ne?

Srećna nova!

BONUS VIDEO:

Espreso u vožnji helikopterom sa Deda Mrazom

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.