POTROŠIĆU 35.000 DINARA DA SE SPREMIM ZA DOČEK! Priča ove Srpkinje razbesneće mnoge!
Foto: Pixabay, Filip Plavčić, Aleksandar Jovanović Cile

Samo bahato!

POTROŠIĆU 35.000 DINARA DA SE SPREMIM ZA DOČEK! Priča ove Srpkinje razbesneće mnoge!

Računica nije nimalo naivna!

Objavljeno:

Ostalo je nekoliko dana do dočeka Nove godine, za koji se mnogi spremaju nedeljama unazad. Prednjače žene, od kojih većina do tančina isplanira ovo veče, a najveće posledice "trpe" novčanici - njihovi, njihovih partnera, roditelja...

Interesovalo nas je koliko novca je potrebno jednoj devojci za doček Nove godine u Beogradu, koja želi da sve bude savršeno, od šminke i frizure do samog mesta na kome će se 31. u ponoć, razmazane šminke i pokvarene frizure grliti pijana, sa nepoznatim, takođe pijanim ljudima.

U zavisnosti od želja i potreba, osciliraće i neophodan budžet, a mi smo se odlučili za malo ekstremniji primer u odnosu na mogućnosti većine građana u Srbiji. Naša sagovornica priuštiće sebi "ful tretman" kada je ova noć u pitanju, pa iskreno govori o troškovima.

1. Mesto na kome slavi Novu godinu: Iako postoje mesta na kojima je cena dočeka veoma povoljna, devojka iz našeg primera odlučiće se za popularniji, a samim tim i skuplji aranžman, za koji je neophodno izdvojiti otprilike 50 evra (oko 5.900 dinara).

foto: Aleksandar Jovanović Cile, Ilustracija

2. Garderoba: Naravno da neće obući nešto što već ima u ormaru. Jedinstveno veče u godini dočekaće u novoj toaleti, ali i cipelama, pa je neophodno izdvojiti minimum 5.000 za haljinu i 10.000 za nove cipele.

3. Frizura: Mada na ovom spisku frizura deluje kao bezazlena stavka, većina devojaka se za ovo specijalno veče odlučuje za jednako specijalnu frizuru. U tom slučaju, neophodno je izdvojiti minimum 1.500 dinara.

4. Šminka: Šminkeri su poslednjih godina doživeli procvat, a kako je posla sve više i konkurencija je veća. Devojke su počele da koriste usluge profesionalnih šminkera čak i kada uveče izlaze u grad. Ne čudi što su šminkeri tokom novogodišnjih praznika prebukirani, pa se termini zakazuju i po nekoliko nedelja unapred. Kada konačno dobiju svoj termin, devojke za ovo zadovoljstvo u proseku moraju da izdvoje 50 evra (oko 5.900 dinara).

Šminkanje, obavezan deo spremanja, foto: Filip Plavčić

4.Nokti: Iako deluje da veštački nokti gube popularnost, u novogodišnjoj večeri sve mora biti sjajno, pa je i ovaj detalj neizostavan. Za nadogradnju (izlivanje) noktiju neophodno je izdvojiti oko 2.000 dinara.

5. Nakit: Bižuterija će upotpuniti svaku kombinaciju, jer je za dobar komad srebra ili zlata potrebna i veća svota novca. Za ogrlicu, minđuše, narukvice ili neki komplet, potrebno je izdvojiti oko 3.000 dinara.

6. Taksi: Ukoliko računamo da devojka iz našeg primera živi na Banovom Brdu, neophodno je da u oba pravca izdvoji otprilike 2.000 dinara.

foto: Pixabay

Ukupno: 35.300 dinara.

Devojke, žene, majke, ćerke, supruge...dobro razmislite pre nego što počnete nekontrolisano da "trpate" novac u džepove onih koji od praznika najviše profitiraju. Jedno veče u godini ne bi trebalo da vredi kao nečija mesečna plata. Postoji mnogo drugih, pristupačnijih pa i lepših načina da proslavite najluđu noć.

Samo kažemo.

BONUS VIDEO: Miloš Jovanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.