DEDA MRAZ NAS JE HELIKOPTEROM PROVOZAO IZNAD BEOGRADA! Ovo je vožnja koju morate da vidite  (FOTO) (VIDEO)
Deda Mraz vozi helikopter, Foto: Filip Plavčić

pogled s neba

DEDA MRAZ NAS JE HELIKOPTEROM PROVOZAO IZNAD BEOGRADA! Ovo je vožnja koju morate da vidite (FOTO) (VIDEO)

Nikada se nisam vozila helikopterom, tako da je to već bio utisak, a kada se među oblacima nađete sa simpatičnim dekicom, čitav događaj ima posebnu draž

Objavljeno: 11:47h
Milica Božinović

Ako se zapitate koja je najlepša bajka vašeg detinjstva, po našem skromnom mišljenju, to će sigurno biti bajka o Deda Mrazu. Slažete se? Iako je većina svesna da je obmana, prevara, “priča”, opet je najbajkovitija u svom sjaju pahulja i svećica.

Ekipa Espresa posetila je Deda Mraza i pridružila mu se u njegovom prazničnom letu. Uprkos želji da dedu posetimo u njegovoj domovini na severu Finske, Laponija nam je delovala suviše daleko. Ove godine Deda je stigao do nas - helikopterom.

Helikopteri, foto: Filip Plavčić

U svom nesvakidašnjem dolasku obradovao je i nas "matore konjine" kao da smo i dalje klinci koji imaju spraman spisak želja koje bi dedica i njegova pojava u crvenom odelu trebalo da ispuni.

Naši domaćini, Balkan Helicopters i Helimaster škola letenja učinili su da praznična čarolija postane još bajkovitija! Sara Krneta, najmlađi ženski pilot civilnog helikoptera kod nas, ugostila je ekipu Espresa i pripremila nam najluđi let među oblacima. Jedinstvena vožnja iznad Dobanovaca, sa Deda Mrazom u ulozi pilota, doživljaj je koji ćemo zasigurno dugo pamtiti.

Deda Mraz kao pilot, foto: Filip Plavčić

Nikada se nisam vozila helikopterom, tako da je to već bio utisak, a kada se među oblacima nađete sa simpatičnim dekicom, čitav događaj ima posebnu draž.

Uzbuđena i nestrpljiva, jedva sam čekala da poletim u gvozdenoj ptici sa njenim bradatim pilotom. Ipak, u glavi mi je neprestano odzvanjala jedna misao: “koliko je ovo čudo uopšte sigurno”? Već mi kaplju graške znoja sa lica.

Deda Mraz vozi helikopter, foto: Filip Plavčić

Priprema za poletanje trajala je jako kratko. Obuzima me nalet adrenalina. Srce lupa sve jače... Dobili smo slušalice koje štite od buke, vezali se i za nekoliko sekundi konačno smo se vinuli u visine. Strah, torbu i ostale sitnice, ostavila sam na zemlji.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Osetila sam da mi telo bridi. Neverovatan je osećaj kada lebdite u vazduhu i posmatrate stvari oko vas koje izgledaju tako sićušno. Zaplovili smo u drugu dimenziju iz koje svet i ljudi ispod nas izgledaju sasvim drugačije.

Deda Mraz kao pilot, foto: Filip Plavčić

Deda Mraz, naš pilot, mahao je i gladio bradu dok su se ispod nas smenjivala polja kukuruza i njiva.

Pogled iz helikoptera
Pogled iz helikopterafoto: Filip Plavčić

Ubrzo smo se okrenuli i počeli sa spuštanjem. Nakon sletanja, nalet adranalina bio je još jači. Jednostavno, nisam mogla da skinem osmeh sa lica. Vožnja nebom trajala je svega nekoliko minuta, ali magični osećaj ovog "krstarenja" trajaće dugo.

Vožnja helikopterom, foto: Filip Plavčić

Posada "Balkan helikoptersa", prvog operatera za prevoz putnika u Srbiji, ulepšala nam je novogodišnje praznike. Sada smo shvatili šta znači ono “kao u oblacima”... A dedi hvala što je ovaj neverovatan osećaj učinio još magičnijim!

*Od prošle godine Beograd se pridružio svetskim metropolama koje nude razgledanje iz vazduha, i to iz helikoptera. Verujte nam na reč, let koji morate sebi da priuštite!

Sara (25) je jedina žena koja vozi helikopter u Srbiji! A DRŽAVA JOJ NE DA DA OSTVARI SAN KOJI BI SPASIO MNOGE ŽIVOTE (VIDEO)

BONUS VIDEO:

ESPRESO.CO.RS u poseti jedinom helidormu u Srbiji!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.