POHOTAN, GLADAN I LAŽNI MORALISTA! Svi grehovi Deda Mraza zbog kojih ga prezirem! (GIF)
Foto: Pixabay.com

jedno đubre obično

POHOTAN, GLADAN I LAŽNI MORALISTA! Svi grehovi Deda Mraza zbog kojih ga prezirem! (GIF)

Za one koji misle kako treba lagati decu jer "Deda Mraz je nešto lepo", ili treba da bude "deo svačijeg odrastanja", imam jednu poruku, Deda Mraz je grešan, o i te kako..

Objavljeno:

Ukoliko su i tebi pričali da postoji Deda Mraz koji živi na suprotnom kraju sveta i godinu dana vreba da li sekiraš roditelje, jedeš spanać ili bilo šta od čega ti se neopisivo povraća, primaš boce ili spavaš kad ti se ne spava, bio si ovca kojoj je neopisivo trebao novi bajs.

Ukoliko su vam roditelji religiozni, možda i niste bili u zabludi jer su vas verovatno učili da je debeli čika samo dobra konkurencija koka-kolinoj izmišljotini poznatoj pod nazivom "deda mraz”, jer je svojevrsna domaća verzija nepostojeće ličnosti.

Novogodišnja jelka, foto: Pixabay.com

Podsetimo, u našoj veri, Sveti Nikola je onaj koji za Božić donosi poklone deci, a on je istinska istorijska ličnost i Božiji svetitelj.

BAJKERI SU GRMELI USRED BEOGRADA U KOSTIMIMA DEDA MRAZA! Oni su danas heroji Srbije, evo i zašto!

Ipak, većina nas je verovala u ovu opaku izmišljotinu, koja je zapravo samo alat za kontrolu dece.

Za one koji misle kako treba lagati decu jer "Deda Mraz je nešto lepo", ili treba da bude "deo svačijeg odrastanja", imam jednu poruku, Deda Mraz je grešan, o i te kako.

1. Prvi greh: Neumerenost u hrani i piću!

U vreme kada gojaznost postaje sve veći problem u razvijenim zemljama, ima nekih koji smatraju da je za to kriv Deda Mraz, sa svojim velikim stomakom.

Deda Mraz voli da popije koju čašicu više, foto: giphy.com

Iako je predstavljen kao dobroćudni dekica koji prolazi kroz odžake, morate priznati da se isti taj meda, prežedrava punih godinu dana kako bi nabacio pet šlaufa i držao moralne pridike deci jer jedu puno slatkiša, na primer.

Debeli Deda Mraz, foto: giphy.com

Da sumiramo, Deda Mraz ima višak kilograma, uključujući nezdravo crvenilo na obrazima i nosu, za koje nije utvrđeno da li je od hladnoće ili visokog pritiska.

2. Drugi greh: Lažni moral!

Deda Mraz, foto: giphy.com

Deda Mraz vas laže da morate da budete savršeni kako biste dobili poklon. Ukoliko ne ispunite njegova očekivanja, ništa od vaše omiljene igračke. Ipak, imajte na umu da imate posla sa patološkim lažovom.

Neki stručnjaci smatraju da dobri Deda Mraz može udaljiti decu od roditelja - zato što je sve što u o njemu kažu zapravo - laž. Pre ili posle deca će saznati da su im roditelji zapravo pričali bajku i zapitaće se - u vezi sa čim su ih još slagali? I ne samo to, preispitaće njihovo predstavljanje kao iskrene osobe.

Ipak, mislili ste da stvari stoje drugačije.

Kad se izmišljeni Deda Mraz zaustavi kod vas i donese prazničnu euforiju, kao što je u Srbiju došao u novembru, sve muke nestaju.

Netačno.

To je jedan veoma opasan praznik, a vi uživajte u svojim izmišljenim počecima i završecima.

3. Treći greh: Maltretiranje životinja!

Deda Mraz, foto: giphy.com

Meso irvasa je veoma popularno širom Laponije. U Finskoj je potražnja velika, pa se uvozi iz Rusije. Finski Sami koriste sve delove irvasa, praveći od njih kobasice, ali i druga jela uz koja služe pire krompir i "lingonberi" džem. Specijalitet je dimljeno meso sa sosom od crne ribizle i laponskim sirom.

U popularnoj kulturi, irvasi su najpoznatiji po priči od Deda Mrazu, koga na sankama vuče osam letećih irvasa. Zapitajte se.... Irvas likes this.

4. Četvrti greh: Seksualna konotacija

Moraju li sve ikone iz detinjstva biti uprskane i iskvarene nečijim razvratnim idejama? Da, moraju.

Nevaljali Deda Mraz, foto: giphy.com

Deda Mraz je čovek, a svi ljudi masturbiraju, vi ne?

Bonus video:

Espreso u vožnji helikopterom sa Deda Mrazom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.