POTREBNO MU JE 70.000 EVRA DA BI ŽIVEO! Nenad Ristić je bolovao od recidivirajuće vrste limfoma, A SAD JE DOŠLO DO NOVIH KOMPLIKACIJA!
Foto: Privatna arhiva

BUDIMO HUMANI!

POTREBNO MU JE 70.000 EVRA DA BI ŽIVEO! Nenad Ristić je bolovao od recidivirajuće vrste limfoma, A SAD JE DOŠLO DO NOVIH KOMPLIKACIJA!

Nenad je ove godine uspeo da se izleči od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, ali je nažalost došlo do velikih komplikacija. Njegov život je ponovo ugrožem, i samo svi zajedno, možemo mu pomoći!

Objavljeno: 20:50h

Nenad Ristić je početkom maja otišao kod lekara zbog upale sinusa. Međutim, ispostavilo se da boluje od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma.

Na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena.

Radilo se o vrlo agresivnom limfomu koji brzo napada organizam, i koji se nakon prividnog izlečenja pacijenta, za kratko vreme ponovo javlja.

Nenad boluje od opakog limfoma, a Marina se izborila s tumorom: Imaju malu bebu, ali se ne predaju! (FOTO)

Nenad i Marina Ristić, foto: Privatna arhiva

Nenadova supruga, Marina nam je rekla kako su uz tešku muku, uspeli da sakupe novac za lečenje i odu u Nemačku. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. godine i sve je bilo u najboljem redu, međutim, došlo je do komplikacija.

Sve je prošlo u najboljem redu, hvala Bogu, i on je 1.12.2017. godine, pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, te je on od 11.12.2017. opet u bolnici. Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno- okluzivnoj bolesti jetre, rekla je Marina.

Nenad je od 14.12.2017. godine, započeo sa terapijom koja je jako skupa. Sedam dana lečenja iznosi 35.000€. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je još nedelju dana iste. Dakle jos 35.000€. Ukupno 70.000€!

Ovaj bračni par nije mogao ni da zamisli da će morati da se bori protiv ovako opake bolesti. Od problema sa sinusima, došli su do toga da je Nenad po drugi put životno ugrožen.

Nenad i Marina Ristić, foto: Privatna arhiva

Da stvari budu još gore, i Nenadovoj supruzi Marini je oktobra meseca prošle godine pred porođaj, dijagnostikovan veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je odstranjen veći deo tumora.

Meni je, zbog tumora, intrakranijalni pritisak bio uvećan, bila sam zbog toga vitalno ugrožena, ali hvala Bogu, operacijom je sve rešeno. Sada imam mali poremećaj ravnoteže, ali kada se ukloni ostatak tumora i to ce nestati, objašnjava ova snažna žena.

Iako je Marina snažna žena, ona ne može da pomogne svom suprugu da ozdravi. To možemo uradimo samo mi, svi zajedno. Da bi se Nenad izlečio, potrebno mu je 70.000€!

Pomozimo Nenadu! Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nenada Ristića (1982).

foto: BUDIHUMAN.RS

Spasimo Nenadu život! Budimo humani!

Pogledajte bonus video:

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz 2017"

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.