Stigla je NAJTAČNIJA vremenska prognoza: Evo da li ćemo imati sneg za doček (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

NEOČEKIVANE TEMPERATURE

Stigla je NAJTAČNIJA vremenska prognoza: Evo da li ćemo imati sneg za doček (FOTO)

Prema prognozi za narednih nedelju dana, do kraja godine u većini dana preovladavaće sunčano i osetno toplije vreme

Objavljeno:

Vikend za nama doneo je neočekivano visoke temperature za ovo doba godine, a takvo vreme nastaviće da nas iznenađuje i narednih dana. Moguća kiša, kao i malo zahlađenje, očekuje u četvrtak i petak.

Prema prognozi za narednih nedelju dana, do kraja godine u većini dana preovladavaće sunčano i osetno toplije sa temperaturom oko ili iznad prosečnih vrednosti za poslednju dekadu decembra.

Samo se u četvrtak posle podne i petak očekuje prolazno naoblačenje mestimično sa kišom, u planinama sa snegom i manjim padom temperature.

U ponedeljak i utorak ujutro, a po kotlinama i ponegde u nižim predelima i pre podne maglovito. U sredu i četvrtak vetrovito sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom.

BEOGRAD - Temperature koje su deset stepeni iznad nule nas očekuju sve do kraja nedelje, a padavina neće biti sve do četvrtka. Prvi dan 2018. godine, biće sunčan, a očekivana temperatura će biti osam stepeni.

foto: Printscreen/accuweather.com

NOVI SAD - Temperature više od proseka očekuju sve do četvrtka, kada se očekuje i kiša. Sneg će u Novom Sadu padati u subotu, ali samo u naletima. U najluđoj noći čak -5 stepeni, a preko dana jedva preazi plus - samo jedan stepen iznad nule. Prvog dana Nove godine pravo zimsko vreme - od minus tri do plus tri, uz sunčane intervale.

foto: Printscreen/accuweather.com

NIŠ - Izuzetno toplo vreme za ovo doba godine potrajaće do vikenda, kada se očekuje blagi pad temperature. U najluđoj noći neće biti previše hladno, tek jedan stepen ispod nule, a prvog dana Nove godine slično vreme uz nešto sunčanih intervala. Sneg je moguć tek za Badnji dan.

foto: Printscreen/accuweather.com

SUBOTICA - Posle 12 stepeni u plusu, od četvrtka pad temperature i kiša koja će u subotu, 30. decembra prerasti u sneg. Poslednjeg dana 2017. najniža dnevna čak -7, ali će u najtoplijem delu dana doći do drugog podeoka iznad nule. Slično vreme i 1. januara 2018, kao i do kraja prve nedelje u Novoj godini.

Na planinama ledene kiše

Temperature na Kopaoniku krajem godine kretaće se oko nule. Za četvrtak se očekuje ledena kiša, a sneg će padati samo poslednjeg dana 2017. godine. Nešto drugačija situacija biće na Zlatiboru, gde će temperatura dostići i deveti podeok. Kratkotrajni naleti snega se očekuju za poslednji dan godine. Ledena kiša očekuje se i na Staroj planini, gde se sneg očekuje tek za Badnje veče.

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Da li ste čuli za 13. platu u Srbiji?

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.