MONSTRUMI! Mudžahedini motornim testerama odrubljuju glave Srbima, a Alija Izetbegović gleda!
Foto: Printscreen/Youtube/ RTRS vijesti

UŽAS!

MONSTRUMI! Mudžahedini motornim testerama odrubljuju glave Srbima, a Alija Izetbegović gleda!

Do sada neviđen snimak na kojem se vidi kako Alija Izetbegović postrojava mudžahedine i pozdravlja ih na arapskom jeziku

Objavljeno:

Alija Izetbegović je tokom rata uživo posmatrao kako njegovi mudžahedini pod komandom Sakiba Mahmuljina drže Srbe u zarobljeništvu i zverski ih muče i ubijaju.

Televizija Republike Srpske objavila je do sada neviđen snimak na kojem se vidi kako Alija Izetbegović postrojava mudžahedine i pozdravlja ih na arapskom jeziku.

Alija je, naime, prisustvovao postrojavanju Trećeg korpusa Armije BiH, na čijem je čelu bio Sakib Mahmuljin. Snimak je načinjen nakon okupacije Vozuće, a na njemu je jasno vidljivo kako mudžahedini drže srpske zarobljenike iz tog mesta i brutalno ih muče i ubijaju.

Sakib Mahmuljin, komandant Trećeg korpusa Armije BiH, u raportu Aliji Izetbegoviću dodatno je potvrdio da su u napadu na Vozuću učestvovali mudžahedini. On se pred kamerama pohvalio i da je među napadačkim jedinicama njegovog korpusa i odred „El mudžahid“.

- To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329, koja je bila ovde, Treći manevarski i odred „El mudžahid“ - naveo je Mahmuljin odgovarajući Izetbegoviću na pitanje o kojim jedinicama se radi.

Na snimku, komandant mudžahedina Izetbegovića i Mahmuljina informiše o tome da su zarobili srpskog borca, to jest četnika, kako ga naziva. Ni jedan ni drugi nisu upozorili mudžahedine na to kako treba postupati sa zarobljenicima. Prešli su na temu doseljavanja Srebreničana u Vozuću.

Takođe se jasno vidi izostanak reakcije na pismeno objašnjenje da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika u Gostoviću. Milenko Lazić, čiji je otac ritualno ubijen, za RTRS kaže:

- Sva moja saznanja su da je ubijen i sahranjen u toj grobnici. Svi znaju da su ubijani zverski, odsecanjem glave sekirom i motornom testerom - navodi Lazić.

Kako su zarobljenici ubijani, prepričavale su i tri žene koje su pale u ruke mudžahedinima. U njihovom kampu bila je i sestra Duška Gligorića.

- Iako su te žene imale povez preko očiju i vezane ruke, čule su kako naši zovu u pomoć, kako su ih ubijali i odsecali im glave - kaže Gligorić.

BONUS VIDEO: Espreso na ručku za Nezavisnost Kosova

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.