IZRAELCI NAPRAVILI HAOS ŽENAMA U CRNOM USRED BEOGRADA: One protestovale zbog Palestine, a onda su im objasnili... (VIDEO)
Foto: Beta/Miloš Miškov

SUKOB U KNEZ MIHAILOVOJ

IZRAELCI NAPRAVILI HAOS ŽENAMA U CRNOM USRED BEOGRADA: One protestovale zbog Palestine, a onda su im objasnili... (VIDEO)

Žene u crnom su protestovale zbog novog nasilja izazvanog odlukom SAD da priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela

Objavljeno:

Žene u crnom su danas u centru Beograda održale mirovnu akciju protiv nasilja u Palestini pod nazivom "Stop okupaciji" dok je četvoro građana Izraela, koji su slučajno naišli oštro protestovalo protiv toga.

Članice te nevladine organizacije su u Knez Mihailovoj razvile veliki transprent "Žene u crnom protiv rata" a pokušale su da Izraelcima daju flajer na kojem je navedeno da se protive nasilju "na okupiranim teritorijama Zapadne obale i Gaze" .

foto: Beta/Miloš Miškov

Četvoro građana Izraela, su odbili da uzmu flajere tvrdeći da Žene u crnom nisu u pravu a uz proteste su nastavili šetnju.

foto: Beta/Miloš Miškov

Ubrzo su se vratili i u Knez Mihailovoj, nasuprot Žena u crnom odigrali izraleski ples posle koga su nastavili šetnju.

Do fizičkog kontakata između izraleskih turista i Žena u crnom nije došlo a brojni pripadnici policije među kojima je bilo i više njih u civilu, nisu reagovali.

foto: Beta/Miloš Miškov

Žene u crnom su protestvovale zbog novog nasilja izazvanog odlukom SAD da priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela, Izrazili su i solidarnost sa, kako je navedeno u flajeru "napaćenim palestinskim civilnim stanovništvom".

(Kurir.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.