PET SAVETA ZA SAVRŠEN SELFI! Poslušajte Martina, najboljeg mladog fotografa na svetu!
Foto: Natalija Atanacković

da bude kako treba!

PET SAVETA ZA SAVRŠEN SELFI! Poslušajte Martina, najboljeg mladog fotografa na svetu!

I koje su to najpopularnije poze!?

Objavljeno: 09:32h
Bojana Kontić

Perspektivni mladi fotograf Martin Stamenković, bio je prošle nedelje gost portala Espreso.co.rs. On je pričao o nagradama koje je osvojio, inspiraciji za neverovatne fotografije, životu mladih umetnika u Srbiji, kao i ciljevima i planovima za budućnost. Ceo intervju možete pročitati OVDE.

Kako je "selfi" proteklih nekoliko godina postao veoma popularan, Martin je dao nekoliko korisnih saveta za savršenu autoportretnu fotografiju.

foto: Pixabay

Ovo je top 5 Martinovih saveta za dobar selfi:

1. Nikako se ne pućite to je definitivno "aut", ali je simpatično ukoliko se isplazite. Ukoliko imate lepe zube i upečatljive pune usne osmeh je uvek tu da to dopuni. Da bi vam usne delovale punije, stegnite vilicu i zube i one će doći više do izražaja, a takođe će vam i lice delovati uže. To je tehnika Anđeline Džoli.

2. Tražite neku "čistiju" pozadinu. To znači da iza vas ne bi trebalo da budu ljudi, kao ni previše predmeta jer to odvlači pažnju. Poželjna je pre svega bela pozadina.

3. Nikako ne podižite ruku iznad glave. Ukoliko to radite, neka ona bude tek nekoliko centimetara, a na taj način će vam lice izgledati malo uže.

foto: Pixabay

4. Osvetljenje je jako bitno. Fotografije najbolje ispadnu na takozvanom "gold lajtu" što je otprilike 18.00 časova leti. Dobro je takođe i jutarnje svetlo, kada stanete pored prozora, ali i neon svetlo. Ukoliko želite neobičnu, "kul" fotografiju možete da stanete iza supuštenih roletni, tako da svetlo koje prolazi kroz otvore na njima, pravi senke na vašem licu.

5. Bitno je da stavite akcenat na ono što je najlepše na vama, a sakrijete ono što vam se ne sviđa. Ukoliko imate na primer lepe oči, onda usmerite osvetljenje ka njima. Sa druge strane, ako vam se ne sviđa vaša brada, pokrite je rukom.

Ukoliko radite grupni selfi, potrudite se da budete ili jako ozboljni ili jako veseli na fotografiji. Tu je dozvoljeno plaženje, pa čak i pućenje, jer to onda fotografiju učini dovoljno "ludom", veselom i upečatljivom.

Za kraj izdvaja neke od popularnih poza a to su: Prsti na usnama ili na bradi kao i dva prsta pored glave.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Miloš Biković čita tvitove o sebi


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.