IZAĐI, DORUČKUJEMO, POLOMIĆEMO TE! Daliborki je poznanik oteo stan i preti joj smrću, a policajci su joj se rugali i pretili joj!
Foto: Privatna arhiva

samo u srbiji

IZAĐI, DORUČKUJEMO, POLOMIĆEMO TE! Daliborki je poznanik oteo stan i preti joj smrću, a policajci su joj se rugali i pretili joj!

Žena tvrdi da pomoći od države nema iako doživljava pretnje i nasilništvo

Objavljeno: 16:49h
Milica Božinović

Daliborka Mojsilović iz Loznice obratila se ekipi našeg portala za pomoć povodom problema koji ju je zadesio. Naime, Mojsilović je vlasnik stana u Beogradskoj ulici broj 7. u Loznici u koji se, kako tvrdi, nasilno uselio izvesni Z. M.

Daliborka se pre dve godine preselila u Ub, a u Loznici je ostao njen sin Strahinja. Prema Daliborkinim rečima, ona je Z.M. upoznala pre dve godine preko prijateljice. Njoj su tada bile potrebne usluge pravnika, a obzirom da je njena advokatica bila na putu, obratila se M. za pomoć po preporuci prijateljice, koja je kako kaže, bila sa Z.M. u vezi.

Z. M. se tada Daliborki predstavio kao advokat koji želi da joj pomogne.

Kako priča za naš portal, njen sin Strahinja, tri meseca je krio od nje da se Miletić nasilno uselio u njihov stan.

Prema Strahinjinim rečima, plašio se da majci bilo šta kaže, jer mu je Z.M. pretio:

- Pozvonio je na vrata, a kada sam otvorio, on me je gurnuo, oteo mi ključeve i pretio da će me ubiti ako nekome kažem da je u našem stanu. Tražio je od mene da mu donosim hranu. Iz straha šta je sve spreman da uradi sam mu nosio hranu. Plašio sam se i za sebe i za majku, i plašim se i dalje. Uzimao mi je i novac. Neki put petsto dinara, neki put hiljadu. Zavisi koliko sam imao kod sebe. Od tog trenutka je počeo da donosi svoje stvari u stan - priča nam Strahinja.

Daliborka je zbog smrti svekrve 25. oktobra došla u Loznicu. Tada je saznala da je Z.M. okupirao njen stan i da iz istog neće da izađe. Kako kaže, došla je do stana i u njemu zatekla Z. M., koji je uneo svoje lične stvari. Kada mu je rekla da napusti njen dom, on joj je uzvratio pretnjama i guranjem je izbacio.

- Struja u tom stanu je isključena već četiri godine. Obzirom da nisam živela tu, isključila sam je, a sada se M.Z. u našem odusustvu priključio na korišćenje električne energije. Ja tu struju nisam koristila, on je krao struju, a ja mogu za to da odgovaram. Govori kako mu ja nešto dugujem, a to apsolutno nije istina. Polomio mi je stvari u stanu, sve upropastio. Njegova sestra mi je rekla da je njoj uradio isto. Čovek je prevarant. Ja to nisam znala kad sam ga upoznala. Predstavio mi se kao pravnik. Sam mi je rekao da ima veze u policiji i da ga oni štite. U kakvoj mi to državi živimo? - pita se Daliborka.

Prema njenim rečima, početkom decembra, M. je po treći put razvalio vrata od stana i promenio cilindar.

- Razvalio je vrata, promenio bravu i mi ne možemo da uđemo u naš stan. Strahinji je oteo i telefon, a njegovu sim karticu bacio. Ja sam pokušala da da uđem u stan i promenim bravu, međutim on me je gurnuo, priklještio mi nogu i izbacio me. Tada sam zadobila lakše telesne povrede. Sada priča kako smo u vanbračnoj zajednici, a to nije tačno i moj sin je u policiji izjavio da to nije istina. Preti da će nas oboje baciti u Drinu. Plaišm se za naše živote - drhtavim glasom priča naša sagovornica.

foto: Privatna arhiva

Pre samo dva dana Daliborka je bila sa sinom kada joj na pešačkom prelazu prišao Z. M. i počeo da joj preti.

- Rekao mi je: "Majku vam vašu, nećete ništa moći da dokažete". Strahinju je uhvatio za jaknu i izvadio mali nož - skakavac i stavio mu pod vrat. Tada mu je rekao: "Ubiću te, baciću te u Drinu, niko te neće naći". Postoje svedoci koji su sve to videli. Jedan čovek je istrčao iz kafića kada je video šta Z.M. radi i rekao mu da nas pusti, a mi smo tada pobegli i otišli u policijsku stanicu da sve prijavimo - objašnjava Daliborka.

Ona dodaje da je kada je saznala da se M. uselio u njen stan, sve prijavila policiji, ali da oni ne reaguju, već ga, kako kaže, štite!

- On poznaje nekog policajca za kojeg sam čula i da je komandir. On ga štiti. Dok Z. M. upada u moj stan, preti smrću mom sinu i meni, policija ne radi ništa kako bi nama pomogla, već štiti prevaranta. Kada sam po ko zna koji put otišla da policiju molim za pomoć, oni su me izbacili i rekli mi da izađem napolje i da ih pustim da doručkuju. Kad sam im ponovo rekla da mi treba njihova pomoć i molila ih da me zaštite i Z. M. isteraju iz mog stana, policajac mi je rekao da će me polomiti. Da li tako štite građane?

(Daliborka je našoj readkciji dostavila audio snimak na kojem se jasno čuje da joj pripadnici MUP ovo govore)

Daliborka nam je dostavila sve službene beleške i izjave koje su ona i njen sin dali policiji, kao i listove nepokretnosti na kojima se vidi da je ona vlasnik stana u Beogrdskoj ulici u Loznici.

foto: Privatna arhiva

Prema Daliborkinim rečima, iako joj je Z.M. tri puta razvalio vrata od stana, policija opet ne reaguje. Kako kaže, njegov prijatelj, M. P., lažno svedoči za njega, a jednom prilikom su je gurnuli i pri padu je polomila zub.

foto: Privatna arhiva

- Prvi put kada sam mu rekla da izađe iz mog stana, lupio mi je šamar. Teroriše mene i mog sina, a nadležni ne reaguju, već ga štite. U policijskoj stanici kada sam davala izjavu, oni su Z.M. branili. On je prevarant. Ima kupljenu diplomu mašinskog inženjera. Vara ljude, ja nisam prva, i niko ništa ne preduzima. Policija mi ne veruje, jer sam šetala sa njim, ali ja ni u jednom trenutku nisam njemu dozvolila da živi u mom stanu! Sin se plaši da izađe na ulicu zbog njega.

Pa šta ako ga znam, pa šta ako sam razgovarala sa njim? To ne znači da on može da mi obije stan. Čak su mi i u policji rekli da znaju da je kriminalac.

Advokatica Daliborke Mojsilović nam je potvrdila čitavu priču i objasnila da je i ona upoznala Z.M. u njegovom iznajmljenom stanu iz koga je pobegao zbog više neplaćenih kirija.

Mi smo stupili u kontakt i sa Z. M. koji je sve porekao.

Daliborku je okarakterisao kao mentalno bolesnu ženu sa kojom je navodno 12 godina živeo u vanbračnoj zajednici.

Ekipa našeg portala kontaktirala je i policijsku stanicu u Loznici, ali oni nisu ništa želeli da komentarišu, već su nas uputili na policijsku stanicu u Šapcu i njihovog portparola.

Upitali smo ih zbog čega pripadnici MUP nisu reagovali na Daliborkine molbe, zbog čega niko nije želeo da sa njom ode do stana i bar proveri njenu priču ako joj već nisu verovali, kao i, zašto pripadnik policije preti sugrađanki da će je polomiti dok ga moli da je zaštiti?

- Pripadnici MUP u Šapcu postupajući 6. decembra ove godine po prijavi D. M. da joj se u stan uselio Z. M. i da joj je pretio, obavili su razgovor sa njom i sa njenim sinom, koji je izjavio da mu je Z. M. oteo ključeve od stana i u koji se i uselio. Takođe, uzeta je izjava i od Z. M. koji je negirao da je pretio majci i sinu i izjavio da je sa D. M. u vanbračnoj zajednici od 2006. godine, od kada i živi u tom stanu. Kao i da je D. M. davao novac za izdržavanje. Policija je o događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo da im se dostavi izveštaj, što je i učinjeno. Inače, D. M. je i 7. decembra došla u prostorije policijske stanice Loznica gde je vređala policijske službenike. I o ovom događaju je obavešten tužilac koji se izjasnio da se protiv nje podnese prekršajna prijava za vređenje službenog lica u vršenju službene dužnosti i zakona o javnom redu i miru. Sin D. M. je 11. decembra, policiji u Loznici prijavio da ga je Z. M. fizički napao i da mu je pretio, što je potvrdila i njegova majka. Policija je na razgovor pozvala i Z. M. koji nije želeo da daje izjavu. Policijski službenici i dalje ispituju sve okolnosti i činjenice ovog slučaja, o kom će ponovo konstatovati tužioca, koji će se izjasniti da li ima elemenata krivičnog dela. Inače, D. M. nije podnela pritužbu na rad policijskih službenika. Bez obzira na to, policijska uprava u Šapcu ispitaće sve navode i ako se utvrde eventualni propusti u radu, protiv policajaca biće pokrenuti odgovarajući postupci - rekli su nam iz policijske uprave u Šapcu.

Nesreća ne dolazi sama

Daliborka nam je objasnila i da je za jako kratko vreme izgubila nekoliko članova porodice i da je to potpuno slomilo.

- Umrli su mi svi u kratkom periodu. Doživela sam slom živaca i završila tamo gde sam završila - kroz suze nam priča Daliborka.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.