PLATIŠ, ALI UZALUD! Građanima stižu FANTOMSKI dugovi za grobna mesta! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

MASOVNE ŽALBE!

PLATIŠ, ALI UZALUD! Građanima stižu FANTOMSKI dugovi za grobna mesta! (FOTO)

Z. J. je rekao da je račun za 2009. godinu platio na vreme, kao i svake godine i pita se kako je moguće da niko do sada nije tražio da se plati navodni dug, već da mu posle osam godina stiže opomena u vidu pretnje...

Objavljeno:

Z. J. (60) iz Beograda na godišnjem nivou plaća 1.100 RSD za održavanje grobnog mesta. Ove godine platio je održavanje u maju, a sada mu je stigla neočekivana opomena.

Kako stoji u njoj, ukoliko u roku od 30 dana ne plati 655 RSD, uslediće zaplena robe u toj vrednosti.

U pitanju je grobno mesto koje se nalazi u Železniku, a on nije jedini kome je stigla pretnja.

Redovno plaćam održavanje groba i to na godišnjem nivou. Čim dobijem račun od poslovnog prostora, platim sve u roku od par dana, a sada mi je stigla opomena. Imam račun i sa tim dokazom sam i otišao u opštinu Čukarica.

foto: Privatna arhiva

UŠLI SMO U TAJNI GRAD KARAĐORĐEVIĆA NA OBALI DRINE: Za lavirint od kilometar pod zemljom do skora niko nije znao! (FOTO)

Kada je otišao da se raspita, sačekao ga je odgovor da mora retroaktivno da isplati nepostojeći dug.

Čim sam im izložio svoj problem, zaposlena u opštini mi je rekla kako se građani masovno žale na opomene koje im pristižu, a koje su plaćene. Kako mi je rečeno, opština je dobila dopis iz grada da je u pitanju dug iz 2009. godine koji je nastao zbog navodne greške njihovih kurira, objašnjava, Z. J.

On je dodao da je račun za 2009. godinu platio na vreme, kao i svake godine i pita se kako je moguće da niko do sada nije tražio da se plati navodni dug, već da mu posle osam godina stiže opomena u vidu pretnje.

Poštar koji dostavlja račune na teritoriji Železnika je potvrdio da se veliki broj ljudi žali na isti problem i da im nije jasno odakle je dug nastao kada su kako kažu, sve platili na vreme.

Kontaktirali smo JP Poslovni centar Čukarica, ali nismo uspeli da dobijemo odgovor.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li ste čuli za 13. platu u Srbiji?

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.