OTKRILI SMO ZAŠTO SU NA SLAVIJI STRAVIČNE GUŽVE: Najveći srpski stručnjak za saobraćaj nam je rekao RAZLOG!
Foto: Espreso.co.rs

HAOS NA SLAVIJI NE JENJAVA!

OTKRILI SMO ZAŠTO SU NA SLAVIJI STRAVIČNE GUŽVE: Najveći srpski stručnjak za saobraćaj nam je rekao RAZLOG!

Prema rečima sugrađana koji svakodnevno prolaze ovom trasom, gužve za vreme špica gore su u odnosu na period rekonstrukcije...

Objavljeno:

Višemesečne rekonstrukcije na nekim od glavnih saobraćajnica u Beogradu, stvarale su velike gužve i nervozu učesnika u saobraćaju.

Mada su polovinom novembra u saobraćaj pušteni Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Ruzveltova ulica i Mije Kovačevića, u nekim delovima glavnog grada gužve su i dalje primetne.

Najviše žalbi građana prestonice odnosi se na Trg Slaviju. Prema rečima sugrađana koji svakodnevno prolaze ovom trasom, gužve za vreme špica gore su u odnosu na period rekonstrukcije.

Kako bismo saznali šta je razlog gužvi nakon završetka radova na Slaviji, pozvali smo profesora Saobraćajnog fakulteta, Milana Vujanića.

- Glavni problem je u organizaciji, ona ne valja. Slavija nema semafore i to je dobro, ali je organizacija morala da bude bolja i tako bi se gužve izbegle. Pogledajte sliku Slavije od pre i sada iz vazduha i videćete da ona fizički deluje isto, a ranije nije bilo nikakve gužve. Kolovoz nije izmenjen, šine nisu izmeštene, ali je napravljena horizontalna signalizacija i to na loš način.

Vujanić je istakao da je pravi razlog gužvi zapravo loš način regulisanja tokova za saobraćaj, odnosno loša horizontalna signalizacija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.