Protest širom Srbije: Novinari ne kleče, čekamo smenu Gašića! (FOTO)

protestI se nastavljaju

Protest širom Srbije: Novinari ne kleče, čekamo smenu Gašića! (FOTO)

Govornici su bili Draža Petrović, Tamara Skroza i mnogi drugi, a na kraju su jelku okitili transparentima na kojima piše "Novinari ne kleče"
Objavljeno: 11:14h

Protest novinara ispred Vlade Srbije u Beogradu se nastavio! Prošlo je 15 dana od kako je Aleksandar Vučić obećao smenu ministra odbrane, a Bratislav Gašić je i dalje na tom mestu. Novinari poručili Gašiću: Pali smo na kolena, ali klečati nećemo! (FOTO) Novinari su se okupili kako bi još jednom podsetili premijera na obećanje koje je dao, ali i da bi ukazali na loš položaj novinara i njihove profesije u Srbiji. Okupio se veliki broj ljudi, a na transparentima je pisalo "Gašiću ološu" i "Novinari ne kleče". Na društvenoj mreži Tviter pokrenuta je akcija #NovinariNeKleče u znak podrške svim kolegama i novinarima.

Marija Ilić
Izjavu Bratislava Gašića, kojom je uvredio novinarku B92 osudilo je celo društvo, a u pisanoj formi on se obratio javnosti rekavši da nema opravdanja za njegovu izjavu.
Marija Ilić
Na protestu su se okupljenima obratili Draža Petrović, Tamara Skroza, Marko Somborac i Jovana Gligorijević iz "Vremena". Protest su podržali i Saša Radulović i Slaviša Lekić, kao i novinari iz još uvek "slobodnih redakcija". - Svaki put kada vam ne produžavaju ugovore, svaki put kada vas tretiraju kao stoku, kada ne odogovaraju na vaša pitanja, kada vas zovu telefonom, setite se da oni ne postoje bez nas - rekla je Skroza.
Marija Ilić
Na samom kraju novinari su simbolično okitili jelku ispred zgrade Vlade transparentima "Novinari ne kleče".
Marija Ilić
Novinari su se okupili i u Novom Sadu i Nišu, zahtevajući ostavku Gašića i bolji odnos države prema novinarima u Srbiji.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.