OD CIFRE, OKRENUĆE VAM SE STOMAK: Ako želite da detetu dovedete Deda Mraza, SPREMITE CELU SVOJU PLATU!
Foto: Damir Dervišagić

srećna nova godina

OD CIFRE, OKRENUĆE VAM SE STOMAK: Ako želite da detetu dovedete Deda Mraza, SPREMITE CELU SVOJU PLATU!

Deda Mraz dolazi i kući, što roditelje košta od 1.200 u prvoj polovini decembra do 6.500 dinara za gostovanje pred ponoć

Objavljeno: 02.12.2017. 19:51h
  • 5

Druženje s Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima košta od 1.200 do 44.000 u zavisnosti od termina i vrste predstave, a od ove godine moguće je i skajpovanje sa omiljenim dečjim likom.

Prve rezervacije Deda Mraza počele su još u oktobru, a on prvi put izlazi na teren 10. decembra i radi do 4. januara. Animacija traje oko sat vremena, ali može i duže ako deca i roditelji to žele.

Odnedavno je dostupno skajpovanje s Deda Mrazom, koji iz autentičnog ambijenta animira decu, a program počinje već 9. decembra i košta 1.500 dinara za 20 minuta programa. Kako se bliže praznici, skajpovanje je skuplje pa 31. decembra oko ponoći košta oko 3.000 dinara.

- Od ove godine uveli smo novu ponudu iz prostog razloga što je razgovor putem Skajpa jeftiniji, a pristupačniji i onim roditeljima koji žive u manjim mestima. Pripremljen je specijalni studio u kom su kuća Deda Mraza, kamin i jelka, kako bi sve bilo uverljivo - kaže Miroslav Bronzić, organizator u jednoj beogradskoj agenciji.

Kako kaže, razmišljali su i o tome kako da deci uruče paketić. Dosetili su se da u dogovoru s roditeljima kažu detetu da je poklone doneo stidljivi vilenjak.

- Deda Mraz će detetu preko Skajpa reći da proveri ispred vrata kuće ili stana, gde će ga čekati pokloni - ističe Bronzić.

foto: EPA Tamas Kovacs

Odranije postoji mogućnost da dete dobije i pismo od omiljenog lika s bradom, što predstavlja poseban doživljaj koji mališani prepričavaju mesecima pa pismo nose svuda sa sobom.

Deda Mraz dolazi i kući, što roditelje košta od 1.200 u prvoj polovini decembra do 6.500 dinara za gostovanje pred ponoć.

- Odlučili smo da prvi put pozovemo Deda Mraza da nam dođe u kuću. U firmi nemamo ništa organizovano, pa nam ova usluga mnogo znači. Koštaće nas oko 1.500 dinara, a isto bi nas izašlo da smo kupili sve rekvizite da se muž maskira - navodi Bojana Dević iz Zrenjanina.

Zanimljivo je da deca prema Deda Mrazu imaju poštovanje i veliku tremu i, kako kažu u agencijama, uvek priznaju nestašluke koje su počinili. Ako problem postoji, kao što je odvikavanje od cucle ili to što dete neće da se odvoji od plišane lutke, i tu ima pomoći.

- U većini slučajeva dete pokloni cuclu Deda Mrazu. Slično je i sa dečjm nestašlucima, a mališani budu krajnje zbunjeni, jer im nije jasno kako to Deda Mraz zna baš sve i u većini slučajeva budu poslušni - priča Maša Obradović iz novosadskog studija.

Cene su znatno veće ako dolazak podrazumeva vile i vilenjake, te u jednoj novosadskoj agenciji dostiže i 44.000 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za bogatiji dečju predstavu.

- Angažovali smo u firmi animatore. Oko 20 roditelja ima malu decu, pa svako plaća oko 1.000 dinara za sat vremena predstave - kaže Damir Tepić iz Novog Sada.

foto: Stefan Jokić

Izdatke će imati i roditelji koji će se obući kao Deda Mraz i nalepiti bradu. Kostim Deda Mraza košta od 1.000 do 6.000 dinara, a iznajmljivanje odela je oko 1.700 dinara.

Javno preduzeće "Srbija voz" u Beogradu organizuje promotivno putovanje železnicom. Vožnja do Zemuna i nazad će trajati oko 70 minuta i namenjena je mališanima, a biće im organizovano i druženje s Deda Mrazom. U cenu od 800 dinara uključen je paketić i prevoz, te druženje s Deda Mrazom, dok roditelji treba da izdvoje 199 dinara. Polazak je 16. decembra.

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media