SEKTAŠI OSUDILI BEBU NA SMRT! Jehovini svedoci iz Požarevca u bolnici zabranili DA IM DETE PRIMI KRV!
Foto: Pixabay.com

drama u turšovoj!"

SEKTAŠI OSUDILI BEBU NA SMRT! Jehovini svedoci iz Požarevca u bolnici zabranili DA IM DETE PRIMI KRV!

Sektaši svom detetu starom tri dana hladnokrvno potpisali smrtnu kaznu!

Objavljeno:

Kako „Alo!” prenosi, supružnici iz Požarevca, koji su Jehovini svedoci, usprotivili su se da njihova beba primi tuđu krv, iako su im lekari rekli da hitno mora na operaciju i da je transfuzija neophodna. Posle potpisivanja izjave da odbijaju transfuziju krvi, Centar za socijalni rad u Požarevcu im je privremeno oduzeo starateljstvo i dao saglasnost Dečjoj klinici u Tiršovoj da obavi hitnu operaciju.

Kako saznaje ovaj portal, drama se odigrala 13. novembra u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu kada su roditelji odbili da njihovo dete u toku operacije primi tuđu krv!

- Doktorka je obavestila policijsku stanicu Savski venac da se na odeljenju intenzivne nege nalazi beba stara tri dana, kojoj je potrebna hitna hirurška intervencija i da je neophodno da u toku operacije primi krv. Problem je nastao kada su otac i majka odbili da potpišu saglasnost, navodeći da su pripadnici verske grupe Jehovini svedoci - navodi naš izvor i dodaje da je zbog toga morala da interveniše policija.

- Otac D. G. (35) iz Požarevca pozvan je u policijisku stanicu Savski venac. Međutim, on je hladnokrvno rekao da ni po koju cenu neće potpisati saglasnost da se njegovom detetu da tuđa krv. Policija je razgovarala i sa majkom A. G., koja se takođe izjasnila da se protivi da njeno dete dobije krv.

Obavešten je Centar za socijalni rad u Požarevcu i traženo je da preduzme hitne mere, jer je dete bilo životno ugroženo. Posle konsultacija, stručnjaci Centra za socijalni rad u Požarevcu rekli su da će dati saglasnost za transfuziju krvi onog trenutka kada lekari saopšte da je dete životno ugroženo zbog grubog zanemarivanja - prepričava naš sagovornik dramu.

- Sutradan je pravna služba Dečje klinike u Tiršovoj zvanično poslala izveštaj Centru za socijalni rad u Požarevcu i navela da su otac i majka pripadnici Jehovinih svedoka i da se protive da njihovo dete primi tuđu krv! Njima je na osnovu toga privremeno ukinuto starateljstvo i data je saglasnost da bolnica nastavi lečenje bebe - kaže naš izvor.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.