OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Ratne izbeglice i invalidi završiće NA ULICI, 4 porodice HOĆE DA ISELE i IZBACE IZ SVOJIH DOMOVA!
Foto: Krov nad glavom

gde će vam duša?

OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Ratne izbeglice i invalidi završiće NA ULICI, 4 porodice HOĆE DA ISELE i IZBACE IZ SVOJIH DOMOVA!

Radi se o ljudima izbeglim iz ratova devedesetih godina. Neki od njih su invalidi, a svi su prošli kroz pakao rata i borbe za goli život

Objavljeno:

Dvadeset izbegličkih porodica koje žive u Ustaničkoj 244g dobilo je rešenja o prinudnom iseljenju. Od 27. do 30. novembra zakazana su četiri iseljenja.

Za svaki dan planirano je iseljenje po jedne porodice. Za 27. novembar u 9h zakazano je iseljenje Gordane Radović, nezaposlene žene koja je 1992. godine izbegla iz Sarajeva, a za 28. novembar takođe u 9h iseljenje čoveka koji je u ratu ostao bez noge.

Radi se o ljudima izbeglim iz ratova devedesetih godina. Neki od njih su invalidi, a svi su prošli kroz pakao rata i borbe za goli život. Ove porodice su se samoinicijativno uselile u prazne stanove namenjene za izbeglice i invalide, gde žive već 9 godina.

foto: Espreso.co.rs

U međuvremenu su se prijavljivali na konkurse Komesarijata za izbeglice za dodelu stanova, koji su zbog nepravilnosti više puta obarani. Na poslednjem konkursu stanovi su dodeljeni drugim ljudima, a porodicama koje u njima žive je naređeno da se isele, čime su ponovo osuđeni na beskućništvo.

Ovoga puta progoni ih Komesarijat za izbeglice – ustanova koja je osnovana da bi pomagala baš ovakvim ljudima. Komesarijat nema nikakvo alternativno rešenje za ove porodice, već ih izbacuje na ulicu. Planirano je da se sve porodice isele do kraja decembra.

U dosadašnjoj borbi za krov nad glavom bili smo svedoci najrazličitijih nepravdi, prevara i bahatosti, ali ovo zaista prevazilazi sve dosadašnje granice. Moramo dati sve od sebe da ne dopustimo da se ova nepravda sprovede do kraja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.