VELIKA PREVARA SA POLOVNIM DIZELAŠIMA: Umesto na otpadu, završavaju U SRBIJI I ISTOČNOJ EVROPI!
Foto: Pixabay

opasno

VELIKA PREVARA SA POLOVNIM DIZELAŠIMA: Umesto na otpadu, završavaju U SRBIJI I ISTOČNOJ EVROPI!

Trgovci polovnim automobilima zarađuju velike pare na ovaj način

Objavljeno:

Vozači u Zapadnoj Evropi sve se češće rešavaju starih dizel automobila, zbog sve strožih propisa o zaštiti životne okoline.

Doprinos ovome, piše Večernji list, daju i prodavci automobila, ali i vlade, uvođenjem premija pri kupovini novih automobila. Svrha premije je stimulacija stanovništva da kupe novi automobil i reše se starog modela koji ne ispunjava standarde Euro 5 i Euro 6.

Ideja cele akcije je da svaki stari automobil, koga vlasnik zameni novim, završi u presi. Međutim, istraživanje novinara nemačkog Auto Bilda pokazalo je da malo automobila stvarno bude uništeno.

Novinari su došli do saznanja da najveći broj "smrdljivih dizelaša" samo nastavlja život u istočnoj Evropi!

Od jednog insajdera Auto Bild je dobio informaciju da radnici na reciklaži starih dizelaša od trgovaca polovnjacima dobiju oko 200 evra po automobilu.

Zarada dilera je mnogo veća jer potpuno funkcionalne i dobro opremljene automobile prodaju u istočnoj Evropi za najmanje 2.000 eura, pa i više.

Auto Bild navodi da se u istočnoj Evropi traže dizelaši s normom Euro 3 ili Euro 4, posebno automobili marki Volkswagen, Mercedes i Audi.

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.