Dragoljub je najsrećniji čovek u SRBIJI! Osvaja SVE NAGRADNE IGRE, a konačno je otkrio svoju tajnu! (FOTO)
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO KOLO SREĆE

Dragoljub je najsrećniji čovek u SRBIJI! Osvaja SVE NAGRADNE IGRE, a konačno je otkrio svoju tajnu! (FOTO)

Dragoljub Purić Vukas (80), Užičanin, toliko je srećne ruke da je, sve zahvaljujući nagradnim igrama, prokrstario svet uzduž i popreko, stekao dobru zaradu i renovirao kuću

Objavljeno:

Od 1977. do 1997. više od 120 puta bio je dobitnik neke od nagrada.

- Novine, magazini, revije, enigmatski časopisi. Nije bilo nagradne igre koju sam propustio - priča Purić listajući pozamašnu kolekciju novinskih isečaka, gde je njegovo ime među dobitnicima, razglednica velegrada, fotografija sa egzotičnih tačaka sveta, ulaznica na sportska borilišta.

Pet kontinenata je obišao, u riznici uspomena mu nedostaje samo Južna Amerika. Mada je i na njen prag stigao, u Meksiko, a sve zahvaljujući listu Politika koji je 1978. godine svojim čitaocima darovao put oko sveta u trajanju od 23 dana.

foto: Filip Plavčić

Iz hrpe kupona Pižon je izvukao pet od kojih je jedan bio Dragoljubov. Nije se nadao takvom dobitku i veli da je tog dana, kada je čuo da je srećni dobitnik, promašio put idući na posao.

Na putu oko sveta obišao je Moskvu, Tokio, Peking, Hongkong, Manilu, Australiju, Novi Zeland, Havaje, Los Anđeles, Njujork… Bio je pod vulkanom Fudži, šetao Kineskim zidom, video Tjenanmen, Sidnejsku operu, Diznilend, Brodvej, Harlem, Bangkok, Pataju. Poseban utisak na njega ostavili su Havaji odn. Havajke.

Kupovao sam po nekoliko primeraka novina. Jedan kupon sam adresirao na sebe, ostale na ukućane – veli Užičanin. Tri fudbalska mondijala – Španija, Italija, Francuska – opet kao srećni dobitnik, uživo je pratio.

U Kopenhagenu je 1981. a na Vembliju pet godina kasnije bodrio fudbalere Jugoslavije. U Hongkongu je bio još jednom, sa SRJ na „Karlsberg kupu“. Iz bubnja ga je tad izvukao selektor Santrač.

foto: Printscreen/RTS

U Atini 1995. i Barseloni 1997. gledao je naše košarkaše na najvišim stepenicama pobedničkih postolja. Sa Zvezdom je bio u Bariju, Veroni i Đenovi, sa Partizanom u San Sebastijanu i na Malti. Partizan je 1991. zbog sankcija revanš sa španskim Hihonom igrao u Istanbulu. Vukas je kao srećni dobitnik gledao crno-bele u obe utakmice tog dvomeča. Stigle godine pa ne može da sabere onih par država u Evropi u koje nije aterirao.

– Letovanja u Crnoj Gori i Grčkoj, odmori i vikendi od Vardara do Triglava…– veli penzionisani trgovac nekada moćne, odavno pokojne „Gradine“.

Iako je slao najviše kupone za nagradne igre koje dele putovanja, Dragoljub je učestvovao i na velikom broju nagradnih igara koje su delile robne i novčane nagrade. Ovaj srećni Užičanin stigao je da osvoji tri bicikla, usisivač, kožnu galanteriju, pregršt lopti, dresova, večera, knjiga, novčanih nagrada, časovnika…

foto: Printscreen/lastminuteponude.com

Za tri meseca dobio četiri televizora

1982. postao je prvi vlasnik televizora u boji, zahvaljujući časopisu “Enigma”. A nakon ovog u dom Purića stigla su još 3 televizora.

Početkom devedesetih, kad se za iste pare ujutro moglo kupiti kilo mesa a uveče ni po kila čvaraka, Dragoljub Vukas je osvojio 20 miliona dinara. Ceni, to je oko 30.000 dinara današnjih.

Dok mu je isplaćen novac, inflacija je učinila svoje pa je od silnih miliona dobio par “ćoravih” dinara.

(Espreso.co.rs/ Izvor: opanak.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.