POŠTARI IZLAZE NA ULICE: Kreću veliki protesti u Beogradu! Sledi i krivična prijava protiv direktorke!
Foto: Nemanja Pančić

Samostalni sindikat pravdu traži na ulici

POŠTARI IZLAZE NA ULICE: Kreću veliki protesti u Beogradu! Sledi i krivična prijava protiv direktorke!

Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije od danas je i zvanično u štrajku

Objavljeno:

Ključni zahtevi sindikalaca su povlačenje upozorenja, suspenzija i prestanak zastrašivanja radnika otkazima, kao i usvajanje svih zahteva zbog kojih su započeli protest. Da podsetimo, zbog blokade Distributivnog centra u Zemunu menadžment ovog preduzeća je prošle nedelje privremeno udaljio sa posla pedesetak zaposlenih.

Nadležni odbijaju da pregovaraju sa sindikalcima uz obrazloženje da nisu ovlašćeni od radnika, dok je prošlog petka premijerka Ana Brnabić sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata postigla dogovor da odustanu od najavljenog štrajka.

foto: Nemanja Pančić

Samostalci su najavili da će paralelno sa štrajkom, od sutra u 17 sati, krenuti u protestne šetnje od Takovske preko Brankovog mosta do Ušća i nazad. Štrajkački odbor u čijem radu su učestvovali i zaposleni koji su nezakonito suspendovani odlučio je da svi zaposleni koji su dobili upozorenja ili suspenzije, fotokopije rešenja dostave Samostalnom sindikatu poštanskih radnika ili Sindikatu Solidarnost Pošte radi preduzimanja pravne zaštite.

- Otvorićemo dinarski i devizni račun za pomoć suspendovanima - kaže Zoran Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika - Raspolaganje računom imaće predsednici sindikata i najmanje četvoro suspendovanih zaposlenih. Transparentnost ovog računa biće dostupna svima, a naročito uplatiocima.

Sindikalci naglašavaju da će podneti i krivičnu prijavu protiv v. d. direktora Mire Petrović zbog osnovane sumnje da je počinila više krivičnih dela u vezi sa poslovanjem JP "Pošta Srbije" i suspenzijama zaposlenih.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.