UMALO DA UMREM, PRITISAK MI JE BIO 200! Ljubiša je jedan od radnika Pošte koji je SUSPENDOVAN jer traži svoja prava!
Foto: Espreso.co.rs

iz srbije s ljubavlju

UMALO DA UMREM, PRITISAK MI JE BIO 200! Ljubiša je jedan od radnika Pošte koji je SUSPENDOVAN jer traži svoja prava!

- Nisam mogao da se smirim drugačije, mogao sam istog momenta i da umrem tu - kaže Ljubiša Simić, predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošti Srbije u Novom Sadu

Objavljeno:

Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošti Srbije u Novom Sadu Ljubiša Simić juče je izjavio da je 47 radnika u Pošti suspendovano zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu.

Šta je ovo: SUSPENDOVANO 47 RADNIKA POŠTE ZBOG ŠTRAJKA?

Na spisku zaposlenih koji su dobili suspenziju je i sam Simić. Kako on objašnjava za Espreso, razlog njegove susupenzije je podrška kolegama.

- Otišao sam da zaštitim kolege koje su se samorganizovale, da im ne bih dozvolio da naprave neki pogrešan korak kako ih ne bi kažnjavao poslodavac. Mi smo bili ispred, na javnoj površini na kojoj nijedan službeni auto nije pokušao da prođe kroz tu kapiju. Radnici nikoga nisu zaustavljali, samo su grickali semenke i - družili se - kaže Simić objašnjavajući kako se sve dogodilo.

- Prvo sam dobio obaveštenje telefonski, negde oko pola 1 kada mi je iz radne jedinice javljeno da ću biti suspendovan. Nisam mogao da verujem.

Kad sam došao kući uručeno mi je pismo, i to u koverti koja nije preporučena.

- Kad sam otvorio rešenje i počeo da čitam imao sam i šta da vidim. Jedna rečenica posebno mi je zapala za oko: "pošto karakter razloga za pokretanje ovog postupka iziskuje urgentni prekid rada zaposlenog" - ja sam doživeo fras!

- Pritisak mi je posle nekoliko minuta bio 200/140 i mislio sam - to je to, umreću! U tom trenutku samo sam razmišljao - gde ću sad?

foto: Espreso.co.rs

- Imam zdravstvenih problema, kako sa srcem tako i sa pritiskom. Zbog zdravstvenog stanja pijem terapiju, pa mi je zato i pozlilo. Kad sam pročitao rešenje popio sam dva "katopila", i dva "leksilijuma" da bih se smirio i spustio pritisak - priča naš sagovornik.

Nisam mogao da se smirim drugačije, mogao sam istog momenta i da umrem tu! - kaže Ljubiša i dodaje:

- U "Pošti" sam 27 godina, i sada u 49-oj godini života posle toliko staža u tom javnom preduzeću doživeo sam ovo... Nisam uradio ništa loše da bih doživeo da me suspenduju, a toliko godina sam dao za preduzeće... Da, bio sam na protestu sa tim ljudima, podržao ih, znam kakva je situacija. Niti sam bio organizator, niti je naš sindikat. Ljudi su došli da iskažu bes - zaključuje on uz pitanje: šta drugi radnici da očekuju kad predsednike sindikata zbog podrške radnicima kažnjavaju?

- Ovoga nigde u svetu nema, to ni u Kambodži ne sme da se desi. Pa da smo u Severnoj Koreji ovo se ne bi desilo? - pita se Simić.

Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošti Srbije u Novom Sadu za naš portal objasnio je šta zapravo piše u suspenziji koje je dobilo 47 radnika pošte.

- Ovo nije otkaz kao takav. Ja sam privremeno udaljen. Za vreme trajanja udaljenja, kako piše u rešenju zaposleni ima pravo na naknadu u visini jedne trećine osnovne zarade - zaključuje on.

Podsetimo, zaposleni u Pošti protestuju već skoro mesec dana ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

Kako je najavljeno danas na konferenciji Sindikata radnika Pošte Srbije, pozvani su svi radnici pošte da se ujedine, da sutra svako od zaposlenih dođe na posao ali da odbije da radi sve do ispunjenja zahteva: a to su smena direktorke i povratak na radna mesta suspendovanih zaposlenih!

OD SUTRA TOTALNA BLOKADA POŠTE U SRBIJI: Niko od zaposlenih neće raditi dok se ne ispune DVA ZAHTEVA

Oni navode da Mira Petrović, trenutna direktorka, vodi firmu u propast.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.