DA LI TREBA DA SKOČIM S MOSTA DA BISTE SHVATILI ŠTA NAM RADITE?! Vapaj Snežane koju su oterali iz Pošte jer je bila na protestu!
Foto: Espreso.rs

UŽAS

DA LI TREBA DA SKOČIM S MOSTA DA BISTE SHVATILI ŠTA NAM RADITE?! Vapaj Snežane koju su oterali iz Pošte jer je bila na protestu!

- Juče sam došla u sedam na posao, sela za šalter i počela da radim. Tada me je sačekalo rešenje o suspenziji - kaže za Espreso Snežana Dimitrijević

Objavljeno: 16.11.2017. 09:33h
  • 336

Zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu suspendovano je čak 47 radnika "Pošte Srbije".

Šta je ovo: SUSPENDOVANO 47 RADNIKA POŠTE ZBOG ŠTRAJKA?

Među onima koji su dobili otkaz je šalterska radnica Snežana Dimitrijević koja je bila zaposlena u Pošti 32 na Vračaru. Ona je, kako kaže ceo život dala "Pošti", a sad je od nje dobila najveći šamar! 

- U Pošti sam zaposlena već 34 godine. Posle završene Više PTT škole logičan sled je bio zaposlenje tamo. Tamo sam počela da radim, a onda sam Poštu i zavolela. Tu mi se dogodila i velika ljubav - tamo sam upoznala supruga, kao radnica "Pošte" sam se udala za radnika "Pošte" i rodila dete. I dete mi danas, evo već pet godina radi u "Pošte". Čim je završio školu i on je počeo da radi u pošti. Cela porodica je živote posvetila toj firmi... - priča Mira i sa suzama u očima se podseća šoka koji je usledio kad je dobila rešenje o suspenziji. 

- Juče sam došla u sedam na posao, sela za šalter i počela da radim. Tada me je sačekalo rešenje o suspenziji, a onda i poziv kod upravnika. Saopšteno mi je da sam, zato što sam bila na protestima i javno govorila o svom stavu o preduzeću, i iako sam svoj posao obavljala i dalje - suspendovana. Rečeno mi je da se javim u Direkciju, i evo - od juče prvi put posle ko zna koliko vremena ne radim. 


OD SUTRA TOTALNA BLOKADA POŠTE U SRBIJI: Niko od zaposlenih neće raditi dok se ne ispune DVA ZAHTEVA

- Izašla sam odande očajna. Ceo dan plakala, popila sam lek za smirenje jer sam bolesna.

- Postavila sam im jednostavno pitanje: "Zar treba da se ubijem? Da skočim s Pančevačkog mosta da biste videli šta radite?"

Očajna Snežana, i dalje plačući kaže da se nada pozitivnom epilogu. Kako kaže, jedina želja joj je da ponovo dane, sve do penzije, provodi na svom šalteru u ispostavi na Vračaru. 

Podsetimo, zaposleni u Pošti protestuju već skoro mesec dana ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

(Suzana Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media