ZAKOLJITE ROME, NOŽ U VRAT! Sramotan grafit osvanuo u Kragujevcu, PORUKE MRŽNJE SVUDA PO GRADU! (FOTO)
Foto: Reuters

užas!

ZAKOLJITE ROME, NOŽ U VRAT! Sramotan grafit osvanuo u Kragujevcu, PORUKE MRŽNJE SVUDA PO GRADU! (FOTO)

Predstavnici romske zajednice i gradske uprave dogovorili su da u četvrtak na svetski Dan tolerancije zajedno prekreče poruke mržnje

Objavljeno:

U Kragujevcu su danas osvanuli grafiti sa porukom mržnje "Ciganima nož u vrat", ispisani kod Stare skupštine i u naselju Pivara.

O tom incidentu, predstavnici romske zajednice "Romanipen" obavestili su gradsku upravu i zaštitnika građana. Lokalna samouprava je najoštrije osudila poziv na nasilje, a reagovali su i Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana.

IDE NAM MNOGO DOBRO: Slika iz jedne srpske prodavnice posle koje je svaki komentar suvišan (FOTO)

Predstavnici romske zajednice i gradske uprave dogovorili su da u četvrtak na svetski Dan tolerancije zajedno prekreče poruke mržnje.

Predsednik obrazovno kulturne zajednice "Romanipen" Božidar Nikolić rekao je za RTS da takavi incidenti nisu česti u Kragujevcu.

"Sa gradskom upravom smo brzo i efikasno rešavali sve probleme. Zato ćemo na Svetski dan tolerancije zajedno prekrečiti grafite koji pozivaju na nasilje prema Romima, i na taj način pozvati sve na razumevanje, toleranciju i zajednički život", rekao je Nikolić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.