OVO JE AFERA DANA U SRPSKOJ POLITICI: Direktorka RFZO dala ostavku zbog ministra KOJI JE I POSTAVIO!?
Foto: Youtube printscreen

iznenadila sve

OVO JE AFERA DANA U SRPSKOJ POLITICI: Direktorka RFZO dala ostavku zbog ministra KOJI JE I POSTAVIO!?

Šta se ovde dešava?!

Objavljeno: 15:33h

Verica Lazić, direktorka RFZO danas je podnela ostavku na to mesto, zbog, kako je navela u saopštenju za medije, neslaganje sa ministrom zdravlja, Zlatiborom Lončarom.

Ona je na mesto direktora došla 2014.godine, kada je direktor Fonda Momčilo Babić podneo neopozivu ostavku na tu funkciju posle godinu dana od imenovanja. Navodno, on nije mogao da isprati zahteve Ministarstva, ali je Lončar, kako je pisala štampa, lako zamenio Babića kecom iz rukava - Lazićkom!

Za vreme njegovog direktorovanja u RFZO, ova institucija često se nalazila na meti javnosti, u najvećem broju slučajeva zbog toga što ne finansira lečenje dece u inostranstvu.

Momčilo Babić našao se u žiži javnosti kada je RFZO imao ideju da uvede elektronske zdravstvene knjižice, što je bio projekat od nekoliko miliona evra.

Građane je vađenje novih knjižica trebalo da košta 500 dinara. Pod pritiskom javnosti, odustalo se od ove ideje, koja je, kao što je poznato, kasnije sprovedena.

Babić je inače lični lekar Tomislava Nikolića, i brinuo je o njemu dok je Toma štrajkovao glađu.

Što se Lazićke tiče, mediji su preneli da je ona bila prijatelj sa suprugom Slobodana Miloševića, Mirjanom, i da je bila njen stomatolog, što je njena struka.

foto: Youtube printscreen

Takođe su pisali da je bila kandidat za predsednika Fonda još 2013, da je zato bila u klinču sa Babićem, ali je Blic, pozivajući se na svoje izvore, tvrdio da je ova članica SNS bliska struji kojoj pripada i ministar Lončar.

Ranije je radila tkaođe u RFZO kao zamenik sektora, pa kasnije kao načelnik za kontrolu lekova.

On je, u današnjem saopštenju pak, predstavljen kao razlog odlaska Lazićke sa ove funkcije.

Na ovom mestu dobijala je platu od 158 hiljada dinara.

Lazićeva je i predsednica UO Agencije za lekove.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.