NEKA SE BIJE I BRANI, I JA ĆU DOĆI DA BIJEM! Ovako Beograđani govore o nasilju u školama! DA LI JE TO REŠENJE? (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić / Printscreen

espreso anketa

NEKA SE BIJE I BRANI, I JA ĆU DOĆI DA BIJEM! Ovako Beograđani govore o nasilju u školama! DA LI JE TO REŠENJE? (VIDEO)

Nikad svoje dete ne bih savetovala da napadne prvo, ali da treba da se brani - treba!

Objavljeno: 12.11.2017. 12:59h
  • 5

Vršnjačko nasilje postalo je sve učestalije. Prethodnih nekoliko dana snimci zastrašujućeg nasilja kruže internetom, a javnost je na brutalno prebijanje učenice iz Aranđelovca ostala nema. 

Užasavajući snimak na kome se vidi nekoliko devojčica koje okružuju napadnutu učenicu, šamaraju je i naređuju da ne sme da se brani, dok ostali gledaju i smeju se, a drugi snimaju i navijaju, zgrozio je Srbiju. 


DETE JE TRČALO PO ŠKOLI I TRAŽILO POMOĆ DOK SU MLATILI MOJU DEVOJČICU, NIKO NIJE HTEO DA POMOGNE! Majka pretučene devojčice otkriva bolnu istinu!


MOJE DETE JE DOBILO 33 ŠAMARA, TUKLI SU JE PESNICAMA, A OSTALA DECA SU NAVIJALA! Majka devojčice iz Aranđelovca OTKRIVA STRAŠNE DETALJE! (VIDEO)

Samoubistvo Alekse Jankovića iz Niša izazvano upravo malteretiranjem njegovih vršnjaka u školi, pokazalo je da postoje propusti u samom sistemu i da država ne želi, ne može ili ne zna kako da se uhvati u koštac sa ovim problemom. 

Pitali smo Beograđane kako bi posavetovali svoje dete, brata, sestru kada bi bio žrtva vršnjačkog nasilja. Da li uzvratiti istom merom ili ćuteti i trpeti?

Pogledajte video: 

Iako sada goruća tema, po već poznatom "receptu", svedoci smo da da kada zgrožavanje javnosti proođe, kada svi oni na vlasti osude vršnjačko nasilje, ta deca se zaborave, ona se pojave neki drugi Aleksa ili devojčica iz Aranđelovca....

Nažalost, to je naša realnost...

Otac Tijane Jurić, Igor Jurić i predstavnici Fondacije "Tijana Jurić" predali su danas Skupštini Srbije inicijativu kojom se traži uvođenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica. Kako je rekao za medije prikupljeno je oko 160.000 potpisa. 

Jurić je za Espreso.rs prokomentarisao vršnjačko nasilje koje je poslednjih meseci sve učestalije. Pogledajte video: 

(M. Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media