PROTIVNICI VAKCINE DA ODU NA SAHRANU PRVOM DETETU KOJE UMRE: Siniša Kovačević izjavom digao Srbiju na noge!
Foto: AP, Dragana Udovičić

tema dana

PROTIVNICI VAKCINE DA ODU NA SAHRANU PRVOM DETETU KOJE UMRE: Siniša Kovačević izjavom digao Srbiju na noge!

I dok se oko vakcina "lome koplja", epidemiolog kaže da je jedino rešenje da se zaraza izbegne, vakcinacija koja kako kaže, treba da bude obavezna

Objavljeno:

U toku jučerašnjeg dana u Beogradu je prijavljena epidemija malih boginja, jer je kod četiri osobe, koji nisu povezane, laboratorijski utvrđen virus.

U BEOGRADU PROGLAŠENA EPIDEMIJA, MOGUĆI ISHOD JE SMRT! Ovo je JEDINI NAČIN da se deca odbrane!

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", dve obolele osobe u Beogradu su mlađe od pet godina, dok su preostale dve starije od 20 godina.

Na 1.000 dece, jedno umre od virusa malih boginja, a skoro 20% njih dobije zapaljenje srednjeg uha, 6% dobije upalu pluća, a mnogi dobiju i upalu mozga, kaže epidemiolog Radulović u razgovoru za Espreso.co.rs.

I dok se oko vakcina "lome koplja", on kaže da je jedino rešenje da se zaraza izbegne, vakcinacija koja kako kaže, treba da bude obavezna.

Tako je i dramski pisac, Siniša Kovačević na Tviteru poslao poruku onima koji se ne slažu sa ovim stavom:

"Protivnici vakcine da odu na sahranu prvog deteta koje umre od malih boginja. Red je,majku mu. Elementarna građanska norma. Dvojica snažnih da drže majku. I govor da se održi. Žena neka. Ili devojka sa nježnom dušom. Žene su emotivnije. Obavezno stih neki na kraju. Obavezno."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.